Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Argentina, USA a Kostarika míří do Brazílie

Praha – Šampionát v Brazílii zná další tři své účastníky. S předstihem slaví postup na MS týmy Argentiny, USA a Kostariky. Po úterní části kvalifikace se může na start na MS za rok v létě těšit devět týmů. Z evropských mužstev to jsou Italové, kteří v Turíně zdolali Čechy 2:1, a také Nizozemci. Jako první postoupila již v červnu z asijské zóny čtveřice Japonsko, Austrálie, Írán a Jižní Korea.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP

Argentina s pomocí dvou proměněných penalt hvězdného Lionela Messiho vyhrála 5:2 na půdě Paraguaye a z jihoamerické zóny CONMEBOL má jistotu, že si zahraje za rok v Brazílii, jako první. Tabulku vede po 14 zápasech a dvě utkání před koncem s šestibodovým náskokem.

Kanonýr Barcelony Messi zaokrouhlil počet branek v probíhající kvalifikaci na deset a dotáhl se na lídra tabulky střelců Luise Suáreze z Uruguaye. Ten se v úterý neprosadil, při výhře 2:0 nad Kolumbií ho zastoupili jiní.

"Je fajn, že jsme zvládli kvalifikaci, ale jestli chceme mistrovství vyhrát, čeká nás ještě hodně práce. Přesně sedm zápasů a všechny musíme odehrát na sto procent. Nesmíš udělat chybu, pak už zůstaneš mimo," řekl Messi. Na posledních dvou světových šampionátech Argentinci vypadli ve čtvrtfinále.

V kvalifikační skupině CONCACAF už mohli slavit Američané po domácí výhře 2:0 nad Mexikem a také hráči Kostariky. Těm stačila remíza 1:1 s Jamajkou poté, co Honduras ztratil body v zápase s Panamou (2:2). Tým USA si zahraje na MS posedmé za sebou, Kostarika na minulém šampionátu v Jihoafrické republice chyběla.

Výsledky kvalifikace na MS 2014:

Bolívie - Ekvádor 1:1 (0:0)
Branky: 47. Arrascaita - 58. Caicedo z pen.

Uruguay - Kolumbie 2:0 (0:0)
Branky: 77. Cavani, 80. Stuani.

Venezuela - Peru 3:2 (1:1)
Branky: 37. Rondon, 62. Gonzalez z pen., 77. Otero - 20. Hurtado, 89. Zambrano.

Paraguay - Argentina 2:5 (1:2)
Branky: 18. Núněz, 86. Santa Cruz - 12. a 52. obě z pen. Messi, 32. Agüero, 50. Di María, 90. M. Rodríguez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články