Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Argentina udolala po penaltách Kolumbii a ve finále Copy vyzve domácí Brazílii

Po pěti letech si fotbalisté Argentiny zahrají finále mistrovství Jižní Ameriky. V semifinále totiž zdolali Kolumbii 3:2 na penalty. V základní hrací době skončilo utkání 1:1 poté, co na brzkou trefu Argentince Lautara Martíneze odpověděl ve druhé půli Luis Díaz. Svěřenci trenéra Lionela Scaloniho se o titul střetnou v neděli s obhájci z Brazílie.

Je nám líto, video expirovalo.
Argentina je po pěti letech ve finále Copy América

Argentinci, kteří čekají na triumf na Copě od roku 1993, dosud na turnaji neprohráli jediný zápas. Po jasném čtvrtfinálovém vítězství nad Ekvádorem (3:0) se ale tentokrát radovali až po rozstřelu. Jeho hrdinou byl brankář Emiliano Martínez, který vychytal tři soupeře. Překonali jej pouze Juan Cuadrado a Miguel Borja. Za Argentinu se naopak prosadili kapitán Lionel Messi, Leandro Paredes a Martínez. Neproměnil pouze Rodrigo De Paul.

"Dotáhli nás k penaltám a to je pokaždé otázka štěstí. Dnes to vyšlo na mě," řekl brankář Martínez.

Během penaltového rozstřelu se snažil protihráče rozhodit. "Je mi líto, ale vychytám tě brácho," zakřičel na Davinsona Sáncheze, předtím než vystihl směr jeho střely. "Ty se směješ, protože jsi nervózní. Znám tě," dobíral si zase Yerryho Minu, až ho musel rozhodčí krotit. Až když na závěr vychytal i Edwina Cardonu, obešlo se to bez jediného slova.

"Dibu je fenomén. Věděli jsme, že je vychytá. Víme, jaký je, a věřili jsme mu. Zaslouží si to," prohlásil Messi.

Argentinci mohou dál usilovat o 15. titul v historii a pokusí se protrhnout sérii čtyř finálových porážek (2004, 2007, 2015, 2016). Naopak Kolumbie nenavázala na předchozí úspěšný penaltový rozstřel ze čtvrtfinále s Uruguayí a zahraje si o třetí místo s Peru.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Brazílii:

Semifinále (Brasília):
Argentina - Kolumbie 1:1 (1:0), na penalty 3:2
Branky: 7. L. Martínez - 61. Díaz. Penaltu proměnili: Messi, Paredes, L. Martínez - Cuadrado, Borja. Penaltu neproměnili: De Paul - Sánchez, Mina, Cardona.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články