Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Argentina si na úvod v repríze finále poradila s Chile

Santa Clara (USA) - Copa América začala i pro loňské finalisty Chile a Argentinu. A stříbrný tým z minulého roku si na úvod šampionátu poradil lépe, Albiceleste zvítězili 2:1 zásluhou gólů Di Maríi a Banegy, za Chile poté už jen snižoval v samém závěru Fuenzalida.

Utkání Argentina - Chile
zdroj: Reuters autor: Kelley L Cox

První gól utkání vstřelil v 51. minutě argentinský záložník Ángel di María, jenž tak nejlepším možným způsobem uctil památku své babičky, která zemřela pouze několik hodin před zápasem.

"Když jsem se to ráno dozvěděl, věděl jsem, že dnes dám gól. A povedlo se to, bylo to pro ni," řekl hráč Paris Saint-Germain, jenž po vstřelení branky ukázal pod dresem triko s nápisem O tom, že by v tomto citovém rozpoložení nenastoupil, vicemistr světa z roku 2014 ani neuvažoval. "Babička by se zbláznila, kdybych nehrál," řekl Di María.

Křídelník PSG o osm minut později ještě asistoval u druhého argentinského gólu Évera Banegy. Za Chile, úřadující vítěze mistrovství Severní a Střední i Jižní Ameriky, pouze snížil ve třetí nastavené minutě José Pedro Fuenzalida.

Utkání poznamenala i absence Lionela Messiho, ta ale nebyla velkým překvapením. Hvězdný útočník Barcelony si zranil záda koncem května v přípravném utkání s Hondurasem, minulý čtvrtek svědčil ve Španělsku v případu krácení daní a ještě v neděli netrénoval naplno s týmem. Argentinský trenér Gerardo Martino doufá v jeho nasazení v pátečním utkání proti Panamě.

V druhém utkání skupiny D si Panama poradila s Bolívií 2:1. Oba góly vítězů vstřelil Blas Pérez.

Výsledky Copa América

Skupina D

Orlando: Panama - Bolívie 2:1 (1:0) Branky: 11. a 87. Pérez - 54. Arce.
Santa Clara: Argentina - Chile 2:1 (0:0) Branky: 51. Di María, 59. Banega - 90.+3 Fuenzalida. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články