Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Argentina přijde o Superclásico. Finále River Plate - Boca se odehraje v jiné zemi

Po útoku fanoušků River Plate na autobus fotbalistů Bocy Juniors a následném odložení odvetného finálového utkání Poháru osvoboditelů se prestižní derby rivalů z Buenos Aires odehraje v jiné zemi. Rozhodla o tom jihoamerická konfederace CONMEBOL. Hrát se bude příští víkend: buď v sobotu 8. prosince, nebo o den později. Na jakém stadionu, zatím není jasné.

Utkání Boca Juniors - River Plate
zdroj: DPA autor: Gustavo Ortiz

První finálový zápas jihoamerické obdoby Ligy mistrů skončil remízou 2:2. Odveta se měla hrát na stadionu River Plate v sobotu 24. listopadu. Fanoušci domácího celku nicméně zaútočili na autobus s hráči soupeře kameny, rozbili okna a střepy zranily šest fotbalistů. Další se nadýchali slzného plynu, který při zásahu použili policisté.

Odveta byla nejprve odložena o několik hodin a nakonec přeložena na neurčito. O dalším jejím osudu rozhodovalo dnes vedení CONMEBOL s představiteli obou klubů ve svém ústředí v paraguayském městě Luque.

"Hrát se bude 8. nebo 9. prosince a mimo Argentinu. O dějišti se rozhodne později," uvedli zástupci konfederace.

Uvažuje se i o sehrání střetnutí před prázdným hledištěm. Podle agentury AP představitelé Bocy požadovali, aby byl soupeř kvůli incidentu diskvalifikován.

Argentinské finále podle vyjádření konfederace přitahuje příliš mnoho násilí fanoušků. A to na stadion mohou vždy jen příznivci domácího týmu, hosté totiž už pět let z bezpečnostních důvodů na venkovní měření sil nesmí.

Na pořádání odvety mezi River Plate a Bocou Juniors už je několik zájemců. Nabídla se Paraguay, Belo Horizonte v Brazílii, ale třeba také Itálie. Tam by se mohlo hrát v Janově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články