Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Argentina porazila Chile, blýskl se Higuaín i Messi

Buenos Aires - Fotbalisté Argentiny zahájili kvalifikaci mistrovství světa 2014 výhrou nad Chile 4:1. Hattrickem k vítězství přispěl útočník Realu Madrid Gonzalo Higuaín, jednou skóroval Lionel Messi. Hvězda Barcelony se střelecky prosadila v soutěžním utkání národního týmu po dvou a půl letech.

Lionel Messi
zdroj: ČT24

Messi zvýšil v 25. minutě po Higuaínově přihrávce na 2:0. Krátce předtím jinou velkou šanci neproměnil. Když o pár minut později šel zahrávat rohový kop, dostalo se mu od fanoušků ovací vestoje. Často mu jinak vyčítají, že v reprezentaci nepodává takové výkony jako v klubu. "Je pro něj důležité, že dokáže odrazit tuhle kolektivní psychózu. Nezáleží na tom, jestli Messi dává góly, protože vytváří šance, z kterých góly padají," řekl nový kouč argentinského výběru Alejandro Sabella. 

"Zanechali jsme dobrý dojem. To je hlavní. Tým je na prvním místě," prohlásil Messi. "Parádně jsme odstartovali kvalifikaci, je to nová éra s novým koučem," radoval se Higuaín. Do kvalifikace úspěšně vstoupili také kontinentální šampioni z Uruguaye, kteří porazili Bolívii 4:2.

Výsledky kvalifikace fotbalového MS 2014 - Jižní Amerika:

Buenos Aires: Argentina - Chile 4:1 (2:0)

Branky: 7., 52. a 63. Gonzalo Higuaín, 25. Messi - 60. Fernández.

Montevideo: Uruguay - Bolívie 4:2 (3:1)

Branky: 25. a 71. Lugano, 3. Suárez, 34. Cavani - 17. Cardozo, 87. Martins z pen.

Quito: Ekvádor - Venezuela 2:0 (2:0)

Branky: 14. Ayovi, 27. Benítez. ČK: 78. Rey (Venezuela).

Lima: Peru - Paraguay 2:0 (0:0)

Branky: 47. a 73. Guerrero.

V přípravném zápase v Kostarice se trápili brazilští fotbalisté

Hodně se v přípravném zápase v Kostarice trápili brazilští fotbalisté, které zachránil devatenáctiletý talentovaný útočník Neymar. Brazílie tak vydřela hubené vítězství 1:0.  Skvělou střeleckou bilanci v národním týmu Neymar vylepšil na osm gólů ve čtrnácti zápasech.

Fotbalista, kterého se v létě marně snažily získat Real Madrid, Barcelona, Chelsea i Manchester City, navíc v 72. minutě trefil břevno. Pak přepustil své místo na hřišti Hulkovi. V závěru Brazílie nevyužila krátkou přesilovku po vyloučení domácího Mory.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články