Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Argentina doma podlehla Paraguayi a vypadla z postupové čtveřice

Córdoba (Argentina) – Nečekané problémy mají v jihoamerické kvalifikaci favorizovaní fotbalisté Argentiny. Potřetí za sebou hráli bez hvězdného kapitána Lionela Messiho a potřetí nezískali tři body. Úřadující vicemistři světa tentokrát doma podlehli nejtěsnějším možným rozdílem Paraguayi 0:1 a patří jim až páté místo v průběžném pořadí zóny CONMEBOL. Na vedoucí Brazílii ztrácí po deseti odehraných duelech pět bodů a právě se svým největším rivalem sehrají příští kvalifikační utkání. 

Fotbalisté Paraguaye slaví vítězství na půdě Argentiny
zdroj: REUTERS autor: Marcos Brindicci

Paraguay zaskočila Argentinu v Córdobě rychlým brejkem z hloubi vlastní poloviny, který v 18. minutě s přehledem zakončil útočník Derlis González. Dvojnásobní mistři světa mohli odvrátit první domácí porážku s Paraguayí v historii na začátku druhé půle, kdy kopal Sergio Agüero pokutový kop za ruku ve vápně, ale hvězdu Manchesteru City vychytal devětatřicetiletý gólman Justo Villar.

"Nemůžeme se na nic vymlouvat, hráli jsme špatně. Musíme se sebrat a zvrátit to," uvedl Agüero. Argentina po dvou remízách vyšla bodově naprázdno. V tabulce tak svěřencům trenéra Edgarda Bauzy patří až pátá pozice, jež nezajišťuje přímý postup na MS. Navíc s náskokem pouhého bodu před úterním přemožitelem Paraguayí a dvou před šestým Chile.

Brazílie vyhrála ve Venezuele a poskočila na první místo

Další jihoamerická velmoc Brazílie naopak zaznamenala čtvrté vítězství za sebou a díky výhře 2:0 ve Venezuele se dostala do čela desetičlenné tabulky. Utkání se hrálo v Méridě na podmáčeném terénu a bylo zhruba na půl hodiny přerušeno, když na stadionu zhasla světla.

Brazilci navzdory absenci suspendovaného útočníka Neymara skórovali už po osmi minutách. Devatenáctiletý Gabriel Jesus vystihl špatnou rozehrávku venezuelského brankáře Daniela Hernándeze a technickým obloučkem poslal míč do sítě. Vítězství favorita potvrdil osm minut po přestávce záložník Chelsea Willian.

Pořadatelé předchozího MS vystřídali v čele tabulky Uruguay, jež remizovala 2:2 na půdě čtvrté Kolumbie. Hosty poslal do vedení 2:1 v 73. minutě svým devatenáctým kvalifikačním gólem v kariéře Luiz Suárez, ale domácím zajistil bod šest minut před koncem hlavičkou Yerry Mina.

Stejným výsledkem skončil také duel třetího Ekvádoru ve vysoké nadmořské výšce v bolivijském La Pazu. Oslabenému Ekvádoru po vyloučení Luise Caiceda zachránil remízu v 89. minutě svým druhým gólem v zápase Enner Valencia. Obě branky Bolívie vstřelil Pablo Escobar.

Po třech zápasech, v nichž získali pouhý bod, zabrali jihoameričtí šampioni Chilané. Doma v Santiagu díky dvěma gólům Artura Vidala porazili odvěké rivaly Peru.

Kvalifikace na MS 2018 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:

Argentina - Paraguay 0:1 (0:1)

Branka: 18. D. González.

Chile - Peru 2:1 (1:0)

Branky: 10. a 85. Vidal - 76. Flores.  

Venezuela - Brazílie 0:2 (0:1)

Branky: 8. Gabriel Jesus, 53. Willian.

Kolumbie - Uruguay 2:2 (1:1)

Branky: 15. Aguilar, 84. Mina - 27. C. Rodríguez, 73. Suárez.

Bolívie - Ekvádor 2:2 (2:0)

Branky: 4. a 43. Escobar - 48. a 89. E. Valencia. ČK: 79. Caicedo (Ekv.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články