Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Apoel deklasoval Jablonec a vyřadil ho z Evropské ligy

Jablonec - Fotbalisté Jablonce prohráli v odvetě třetího předkola Evropské ligy doma s Apoelem Nikósie 1:3 a po porážce 0:1 na hřišti soupeře se se soutěží hned po úvodním dvojzápase rozloučili. Přestože trenér Severočechů varoval před zbytečně riskantní hrou, jeho svěřenci si taktické pokyny příliš k srdci nevzali a od úvodu naprosto propadali ve středu hřiště.

"Po sezoně jsme doufali, že se dostaneme do skupiny Evropské ligy, ale soupeř byl jasně lepší. Převyšoval nás ve všech řadách, byl rychlejší, techničtější a perfektně nás dnes vykontroval," uvedl po zápase bek Petr Zábojník. "Hrozně mě to mrzí, makali jsme na to rok, ale bohužel dneska jsme na ně ani náhodou neměli," prohlásil zklamaný hráč.

Po jednom ze zkratů v jablonecké obraně srazil Pavlík v sedmnácté minutě Solariho a mohl být rád, že finský sudí neodpískal penaltu. Vzápětí postupoval do rozevřené obrany Manduca, z úhlu však trefil jen Špita. Baumit si tak dlouho koledoval o gól, až ho ve 24. minutě opravdu dostal.

Na Charalambidesův centr z přímého kopu si naběhl trestuhodně nepokrytý Jorge a přesnou hlavičkou nedal domácímu brankáři šanci. "Udeřili ze standardky a utkání pak dostalo jiný ráz, než jsme chtěli. Oni mohli hrát na rychlé protiútoky a spoustu z nich ještě zahodili," komentoval první inkasovanou branku jablonecký gólman Špit. O tři minuty později bylo s Jabloncem ještě hůř: Marcinho vysunul agilního Charalambidese, který šel sám na Špita a s přehledem ho prostřelil.

Záznam zápasu Baumit Jablonec - Apoel Nikósie sledujte ZDE.

Zdánlivou naději vykřesali Severočechům sami hosté. Brankář Chiotis chytil ve 33. minutě do rukou přihrávku od svého obránce a malou domů potrestal přesnou střelou z hranice malého vápna Pavlík. Za Jablonec se tak v nové sezoně trefil poprvé někdo jiný než Pekhart.

Už za čtyři minuty ovšem Nikósie znovu udeřila. Po nedorozumění mezi domácími stopery se prosmýkl do šance kanonýr Solari a chytrým obloučkem přehodil vyběhnutého Špita. Hned po rozehrání se řítil na jabloneckou branku znovu Solari, ale jablonecký gólman tentokrát zachránil.

Komňacký v pauze poslal na trávník čerstvé Pitáka s Vošahlíkem, ale Baumit z herní letargie nevybředl. Naopak Kypřané dál podnikali rychlé protiútoky a potvrzovali, že loni v Lize mistrů neuhráli remízy na hřišti Chelsea a Atlétika Madrid náhodou.

Blízko ke čtvrtému gólu byl v 57. minutě Manduca, nedlouho poté čerstvá posila z Kodaně střídající Almeida, který trefil tyč, a především Solari, jenž v 80. minutě zahodil penaltu.

FK Baumit Jablonec - Apoel Nikósie 1:3 (1:3)
Branky: 33. Pavlík - 24. Jorge, 27. Charalambides, 37. Solari. Rozhodčí: Asumaa - Koskela, Heininen (všichni Fin.). ŽK: Chiotis, Broerse (oba Apoel). Diváci: 3622. První zápas: 0:1, postupuje Apoel.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články