Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Southampton obral o body United, Leicester dostal výprask a Antonio čtyřikrát skóroval

Manchester United v dohrávce 35. kola anglické ligy doma jen remizoval se Southamptonem 2:2 a zkomplikoval si boj o Ligu mistrů. Bitvu o severní Londýn ovládl Tottenham. S Arsenalem sice brzy inkasoval, ale nakonec vyhrál 2:1. Zaváhal naopak mistrovský Liverpool, který doma poprvé ztratil body remízou s Burnley 1:1. Hráči třetí Chelsea a čtvrtého Leicesteru zapsali ještě horší výsledek, neboť prohráli 0:3 v Sheffieldu, respektive 1:4 v Bournemouthu. Druhý Manchester City naděloval v Brightonu a venku slavil i West Ham, jehož útočník Michail Antonia nasázel čtyři góly a poslal Norwich do druhé ligy.

Fotbalisté Tottenhamu (uprostřed) oslavují gól proti Arsenalu
zdroj: PA autor: Julian Finney/NMC Pool

Manchester United vyhrál předchozí čtyři kola a dal v nich 14 branek, proti Southamptonu ale od úvodu působil nepřesvědčivě. Ve 12. minutě udělal domácí Pogba velkou chybu v rozehrávce, kterou hosté potrestali díky Armstrongovi.

United v polovině úvodního dějství během tří minut otočili stav. Ve 20. minutě 16. gólem v ligové sezoně srovnal Rashford a vzápětí ho v počtu branek dorovnal spoluhráč Martial.
Domácí pak drželi náskok až do nastavení, které museli dohrávat v deseti, protože trenér Solskjaer už využil tři přerušení hry ke střídání. V 96. minutě United po tlakem hostů inkasovali, když po rohu zblízka doklepl míč do sítě střídající Obafemi.

V severolondýnském derby šel do vedení Arsenal poté, co se v 16. minutě prosadil nekompromisní ranou do "šibenice" Alexandre Lacazette. O pouhé tři minuty později ale vystihl Son Hung-min chybnou rozehrávku Kolašinace a přehodil gólmana Martíneze.

Brankář "Gunners" se vyznamenal po půlhodině hry, když vytáhl dělovku Bena Daviese na břevno. Brankovou konstrukci orazítkoval po změně stran i hostující ostrostřelec Pierre-Emerick Aubameyang, a tak rozhodnutí přišlo až v závěru.

Stoper Toby Alderwaireld si naskočil na rohový kop Son Hung-mina a hlavou zařídil "Spurs" důležité tři body. Tottenham se posunul o dva body před svého úhlavního rivala na osmé místo a dva body ztrácí na pohárové pozice. 

Leicester kousal drtivou porážku a může přijít o čtvrté místo

Leicester prohrál na půdě sestupem vážně ohroženého Bournemouthu 1:4 a v případě pondělního vítězství Manchesteru United nad Southamptonem klesne mimo příčky zajišťující účast v Lize mistrů. Osmnáctý Bournemouth slavil po devíti zápasech.

"Foxes" přitom poslal do vedení dorážkou Jamie Vardy, který se 23. trefou v sezoně přiblížil na rozdíl jediného gólu svému osobnímu rekordu z mistrovské sezony 2015/16.

Domácí ale předvedli famózní obrat po návratu z kabin. Nejprve proměnil v 65. minutě pokutový kop Junior Stanislas a v 67. minutě přidal druhý zásah Dominic Solanke. Po gólu navíc nakopl stoper Caglar Söyüncü domácího útočníka Wilsona a dostal červenou kartu.

Favorit poté v oslabení inkasoval ještě dvakrát  do vlastní sítě poslal míč Jonny Evans a svůj druhý gól v utkání dal těsně před koncem Solanke.

Antoniova střelecká exploze odsoudila Norwich k sestupu

Třicetiletý Antonio se poprvé trefil už v 11. minutě pohotovou dorážkou po rohovém kopu, v nastavení první půle poslal do sítě centr z přímého kopu pro změnu hlavou. Své galapředstavení dokonal po přestávce ze dvou rychlých průniků a stal se prvním čtyřgólovým střelcem "Hammers" od roku 1981. 

West Ham má v neúplné tabulce šestibodový náskok na sestupové pozice a krok s ním udržel i Watford, jenž po obratu vyhrál nad Newcastlem 2:1. Hosté sice vedli zásluhou Dwighta Gaylea, ale domácí po změně stran proměnili dvě penalty - v obou případech uspěl kapitán Troy Deeney střelou doprostřed branky.

Liverpool přišel o stoprocentní bilanci, "Citizens" vyučovali

Už jistý vítěz Premier League Liverpool otevřel skóre ve 34. minutě po krásné hlavičce Andrewa Robertsona. Druhou trefu ale i přes množství stoprocentních šancí nepřidal, za což ho v 69. minutě potrestal pohotový Jay Rodriguez, který se prosadil poosmé v ročníku. Český útočník Matěj Vydra přišel na hřiště krátce před vyrovnávacím gólem Burnley.

Druhý Manchester City si odvezl suverénní výhru 5:0 z Brightonu, kterému v součtu obou utkání v ročníku nadělil devět branek a neinkasoval. V první půli překonali brankáře Raheem Sterling s Gabrielem Jesusem. Po přestávce zkompletoval nejlepší střelec klubu v sezoně Sterling hattrick, jednou zamířil přesně i Bernardo Silva.

Chelsea kousala drtivou porážku

Třetí Chelsea nečekaně snadno podlehla Sheffieldu United 0:3, jenž je v neúplné tabulce sedmý. Nováček soutěže oslavoval cenný skalp soupeře zásluhou dvou branek premiérového střelce v sezoně Davida McGoldricka, jednou překonal gólmana Kepu Arrizabalagu i Oliver McBurnie.

Šestý je i nadále Wolverhampton po vítězství 3:0 nad Evertonem. "Vlci" v utkání válcovali soupeře a do vedení je dostal v závěru první půle Raúl Jiménez. Mexický útočník proměnil penaltu a v této sezoně se ve všech soutěžích podílel už na 35 brankách (25 gólů a 10 asistencí). Stejnou bilancí se v Premier League může pochlubit jen liverpoolský Mohamed Salah.

Už po 45 vteřinách druhého poločasu se o druhý zásah postaral Leander Dendoncker hlavou a pojistku přidal střídající Diogo Jota po oku lahodící přihrávce Rúbena Nevese. Everton udržel v posledních sedmnácti duelech venku jen jedinkrát čisté konto a v tabulce zůstal jedenáctý.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:

Norwich - West Ham United 0:4 (11., 45.+1, 54. a 74. Antonio), Watford - Newcastle 2:1 (52. z pen. a 82. z pen. Deeney - 23. Gayle), Liverpool - Burnley 1:1 (34. Robertson - 69. Rodriguez), Sheffield United - Chelsea 3:0 (18. a 77. McGoldrick, 33. McBurnie), Brighton - Manchester City 0:5 (21., 53. a 81. Sterling, 44. Jesus, 57. B. Silva), Wolverhampton - Everton 3:0 (45.+2 Jiménez z pen., 46. Dendoncker, 74. Jota), Aston Villa - Crystal Palace 2:0 (45.+4 a 59. Trézéguet), Bournemouth - Leicester 4:1 (67. a 87. Solanke, 65. Stanislas z pen., 83. vlastní Evans - 23. Vardy), Manchester United - Southampton 2:2 (20. Rashford, 23. Martial - 12. Armstrong, 90.+6 Obafemi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články