Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ani sníh by neměl zkomplikovat průběh fotbalové Tipsport ligy

Praha - Organizátoři zimní fotbalové Tipsport ligy věří, že i v případě nepříznivého počasí a sněžení, které v posledních dnech sužuje Českou republiku, zvládnou turnaj bez problémů uspořádat. Při účasti 23 týmů a 47 naplánovaných zápasech prý nepůjde o nic jednoduchého, ale pomoct jim mají zkušenosti z předchozích třinácti ročníků. "Především poslední dva ročníky byly z organizačního hlediska velmi náročné, ale zkušenosti jsou jen pozitivní. Proto nepochybuji, že to zvládneme bez problémů," řekl Petr Pálka z pořádající České fotbalové agentury.

V boji se sněhem by mělo pomoci i hřiště s umělým vyhřívaným trávníkem v Myjavě, kde se odehraje jedna ze dvou slovenských skupin. "Je to hřiště nejvyšší kvality, které už má jednu zimu za sebou, a tak nejde o žádný experiment. Jeho pořizovací cena byla 30 milionů korun," uvedl další z pořadatelů Jiří Křenek.

Organizátory mrzí, že se jim nepovedlo domluvit účast vedoucího týmu první ligy Plzně, která má sice za sponzora Tipsport, ovšem tentokrát dala přednost jinému typu přípravy. Podobně se nepodařilo vyjednat účast Slavie Praha, na jejímž hřišti se uskuteční jedna z pěti skupin. Hrát naopak bude obhájce prvenství z minulého ročníku Žilina. Účastník základní skupiny Ligy mistrů dokonce znovu uspořádá jednu ze skupin. 

Do budoucna se uvažuje o rozšíření turnaje o další zahraniční účastníky. Letošní pokusy o pozvání týmů z Rakouska či Maďarska byly neúspěšně. Vyloučena prý není ani budoucí účast pražské Sparty. "Ta připravuje podobné hřiště, jaké má Myjava. Uvidíme, třeba se pro příští ročníky na účasti domluvíme," dodal Křenek.

Čtrnáctý ročník Tipsport ligy startuje 8. ledna. Ve třech ryze českých skupinách bude bojovat o vítězství a postup do semifinále vždy pětice týmů, ze dvou čtyřčlenných slovenských vzejde čtvrtý účastník závěrečných bojů. Turnaje se zúčastní devět českých a tři slovenské prvoligové kluby. Zbytek týmů je z druhých lig a třetiligová je slovenská Myjava.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články