Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ani rekordní zápis Aguerovi nepomohl. Je až druhým nejlepším útočníkem světa, řekl Guardiola

Pro rekordní zápis si došel ve velkém stylu. Útočník Manchesteru City Sergio Aguero v nedělním zápase anglické ligy nasázel do sítě Aston Villy hattrick, díky čemuž se stal nejlepším zahraničním střelcem v historii Premier League. Od svého kouče Pepa Guardioly si za to vyslechl celou řadu pochvalných slov. Španělský trenér ale také konstatoval, že nejlepším útočníkem světa zůstává i tak někdo jiný. Lionel Messi z Barcelony.

Slavicí Sergio Aguero
zdroj: ČTK/PA/ autor: Darren Staples

Agüero si v Premier League vylepšil účet na 177 branek a posunul se na první místo mezi cizinci, když o dva góly překonal Francouze Thierryho Henryho. "Stal se legendou a byla čest, že jsem u toho mohl být," řekl Guardiola po utkání na stadionu Aston Villy.

"Nejlepší hráč je Messi. Messi je nejlepší devítka, desítka, jedenáctka, šestka i čtyřka, ale na ostatních pozicích je nejlepší Sergio," přidal bývalý kouč Barcelony. "Moc podobných hráčů v neuvěřitelné historii anglické ligy není. Sergio zvedá úroveň Premier League," dodal Guardiola.

V historické tabulce střelců anglické ligy se Agüero posunul na čtvrté místo a vyrovnal se Franku Lampardovi. Před ním jsou už pouze Andrew Cole se 187 góly, Wayne Rooney (208) a pořadí vede Alan Shearer s 260 brankami.

Agüera ocenil i jeho bývalý spoluhráč Micah Richards, který jednatřicetiletému reprezentantovi přihrál na první gól v dresu City, kam Argentinec přišel v roce 2011 za 35 milionů eur z Atlética Madrid. Někdejší anglický obránce přiznal, že po prvních trénincích ho rozhodně nenapadlo, kam to Agüero dotáhne.

"Samozřejmě jsem nečekal, že by prokličkoval přes čtyři pět hráčů. Ale když jsem ho bránil, tak neudělal vůbec nic. Spíš vypadal, že ho to nebaví a byl docela líný, až jsem si říkal, proč ho tolik oslavují," vzpomínal. "Jak je dobrý, jsem si uvědomil až v prvním zápase. Při utkáních ožíval a byl z něj úplně jiný hráč," uvedl.

"Moc bych mu přál, aby se City vyhrál Ligu mistrů, protože to je jediné, co mu na klubové úrovni chybí. Jeho pozici nejlepšího útočníka Manchesteru City to nijak neovlivní, ale kdyby se mu to povedlo, zapsal by se mezi absolutní legendy, kam právem patří," dodal Richards.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články