Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Anglie ukázala kvalitu. My musíme zlepšit hru kolem soupeřovy šestnáctky, míní Souček

Český tým zakončil skupinovou fázi porážkou, proti Anglii se střelecky prosadit nedokázal (0:1). Nejblíže vstřelenému gólu byl Tomáš Souček, jeho pokus ale mířil těsně vedle. Podle českého záložníka si národní tým z utkání se soupeřem, kterého považuje za vážného adepta na titul, musí vzít to pozitivní. Z jeho pohledu šlo o dobrou přípravu pro osmifinále.

Harry Kane a Tomáš Souček
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

Český tým vstoupil do duelu nervózně, pak se jeho výkon po dobu první půle zlepšil. "Šlo z toho vytěžit víc. Nevstoupili jsme do toho dobře, Anglie hodně dominovala v prvním poločase," myslí si Tomáš Souček.

V druhé půli diváci mnoho akce na hřišti neviděli. Podle Součka však šel výkon národního týmu nahoru. "Hodně jsme se zlepšili, druhý poločas byl dost vyrovnanější, jen jsme nebyli klidní u jejich šestnáctky. Mohli jsme si vytvořit ještě víc šancí," litoval.

"Hráli jsme proti nim občas už jako větší tým, který chce uspět. Musíme si z toho vzít to dobré do dalšího zápasu," míní Souček, který měl jednu z největších českých šancí. Jeho střela však na stadionu ve Wembley těsně minula anglickou branku.

"Když jsem střílel, chtěl jsem to naznačit na přední, aby to gólman nečekal. A taky to nečekal. Už jsem chtěl zvedat ruce, ale šlo to kousek vedle. Mohl jsem to trefit, mrzí mě to," řekl po utkání.

A co by na hřišti zlepšil? "Je potřeba zlepšit držení míče okolo jejich šestnáctky. Dostali jsme se do pár dobrých příležitostí, ale nedokončili jsme předfinální fázi, abychom z toho měli šanci, centr nebo zakončení," míní.

Český tým po výsledku souběžně hraného utkání Chorvatska se Skotskem spadl z prvního na třetí místo ve skupině. Soupeře však ještě nezná. "Je to dobrá příprava na další kolo, protože to (kvalitou) bude podobný tým jako Anglie," zamýšlí se motor české zálohy.

Anglie je velký adept na celkové vítězství a ukazují svou kvalitu. Pro nás je to osmifinále, tam si už tým nevybereme. Počkáme si a na soupeře se pokusíme co nejlépe připravit," ukončil český středopolař.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články