Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Anglie se protrápila k bezbrankové remíze s Alžírskem

Kapské Město (JAR) - Fotbalisté Anglie ani ve druhém zápasu na mistrovství světa nevyhráli. Po úvodní remíze s USA jejich duel s Alžírskem skončil 0:0. Zatímco odpolední zápas této skupiny mezi Slovinskem a USA přinesl ofenzivní fotbal s čtyřmi góly, souboj Anglie s Alžírskem nabídl divákům v Kapském Městě spíš jenom fotbalovou nudu. Favorizovaní Angličané se téměř nedostali do šance a k postupu musejí v posledním utkání skupiny C porazit Slovinsko. Informace najdete také na serveru msfotbal.cz.

Brankáři obou týmů v prvních zápasech hrubě chybovali a oba také v sestavách chyběli. Kouč Angličanů Fabio Capello dal přednost Jamesovi, který je sice už na třetím šampionátu, ale ve 39 letech chytal na mistrovství poprvé. Alžírský trenér Rabá Saadán sice svého brankáře po laciném gólu podržel, ale kvůli podvrtnutému kolenu z tréninku se Čaučí posadil jen na lavičku a zastoupil jej Mbuhli.

Reportáž z utkání Anglie - Alžírsko sledujte zde.

Favorizovaní Angličané sice začali útočněji, ale brzdila je řada nepřesností v rozehrávce. Proto se většinou hrálo ve středu hřiště a brankáři moc práce neměli. Útočníci Heskey i Rooney dostávali málo míčů a museli si pro ně chodit až do hloubi pole, pak ale zase chyběli na hrotu. Nudný fotbal diváky v chladném počasí příliš nezahřál a ve 33. minutě to nezměnila ani Lampardova střela z 11 metrů. Neměla potřebnou razanci a gólman Mbuhli ji s přehledem chytil. Ještě méně zaměstnaný byl James, ale určitě byl rád, že v 35. minutě mířila tvrdá rána Zjaního těsně vedle.

Ani po přestávce se ve hře prakticky nic nezměnilo. Angličané nedokázali najít recept na rychlé africké fotbalisty, tradiční opory ve středu hřiště Gerrard a Lampard nic nevymyslely a zcela bezradně působil na hřišti Rooney.

Až v poslední čtvrthodině létalo do alžírské šestnáctky více centrů, jenže obávaní ostrovní hlavičkáři se příliš ke střelbě nedostali, neboť pevná obrana Alžírska míče s jistotou odvracela. Angličané tak sice ani v šestnáctém duelu s africkým soupeřem neprohráli, ale radost z dnešní remízy mít rozhodně nemohli.

"Nebyli jsme dostatečně agresivní, nedokázali si včas přihrát a před soupeřovou brankou jsme nic nevymysleli," řekl trpce Capello po bezgólovém utkání s Alžírskem. "Mohu změnit taktiku, budeme se snažit dělat něco jiného. Nebude těžké hráče proti Slovinsku motivovat: Vědí, co mají dělat, vědí, o co jde. Postup máme ve vlastních rukou a věřím v něj," prohlásil. Alžírský trenér Rabá Saadán naopak získaný bod uvítal. "Očekával jsem, že Anglie bude lepší, ale její hráči zjevně neměli nejlepší den. Dokázali jsme si, že můžeme hrát i s nejlepšími týmy. Tato skupina je stále otevřená, naše šance na postup dál žije," řekl Saadán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články