Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Anglie se odvolala proti trestu pro Rooneyho

Londýn – Anglická fotbalová asociace (FA) se rozhodla odvolat k UEFA proti třízápasovému trestu pro svou hvězdu Wayna Rooneyho. Útočník Manchesteru United dostal distanc za vyloučení v říjnovém kvalifikačním utkání v Černé Hoře, a pokud nedojde ke snížení trestu, přijde Rooney o všechny zápasy základní skupiny na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině.

Wayne Rooney v utkání s Černou Horou
zdroj: YouTube

Fotbalová asociace čekala s odvoláním až na písemné odůvodnění Rooneyho trestu od UEFA, a i když riskuje prodloužení suspendace, rozhodla se odvolat. "Písemnou zprávu od UEFA jsme dostali v úterý odpoledne a měli jsme čas na odpověď do dnešní půlnoci. Odpoledne jsme se odvolali," uvedl mluvčí FA.

Rooney byl vyloučen za zbytečné kopnutí černohorského obránce Miodraga Dzudoviče a dodnes svého nesmyslného výbuchu lituje. "Bylo to ode mě hodně hloupé a litoval jsem toho hned poté, co jsem to udělal. Hodně jsem na to doplatil, ale byla to prostě moje chyba a nemůžu z toho vinit nikoho jiného než sebe," řekl šestadvacetiletý útočník britským médiím.

"Není to žádná výmluva, ale stále si myslím, že ten trest je trochu přísný. Kdyby ho snížili byť jen o jeden zápas, byl by to bonus," uvedl Rooney, jenž nedokáže říct, proč soupeře zezadu kopl. "Upřímně řečeno nevím. Stalo se. Neumím to vysvětlit," řekl útočník, jemuž hrozí, že ho trenér Fabio Capello na šampionát nevezme.

Podle listu Daily Telegraph se však italský kouč s Rooneym sešel a ujistil ho, že v jeho výběru pro ME chybět nebude. "Chci tam být a chci být součástí týmu," řekl Rooney, jehož nicméně nebude Capello povolávat na nejbližší přípravné duely. "Tomu rozumím. Vždyť budu chybět v prvních třech zápasech, takže trenér musí vyzkoušet také jiné hráče," dodal třiasedmdesátinásobný anglický reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články