Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Anglie přepsala historii, poprvé za 148 let měla dva vyloučené. Southgate byl ale na výkon hrdý

Postupně viděli červenou kartu Harry Maguire a Reece James a nechvalně se přepisovala historie. Fotbalisté Anglie v duelu Ligy národů s Dánskem (0:1) poprvé za 148 let, kdy Albion hraje mezinárodní zápasy, měli dva vyloučené hráče v jednom utkání.

Harry Maguire uviděl v duelu s Dánskem červenou kartu
zdroj: ČTK/PA autor: Daniel Leal Olivas

Vše podstatné se ve Wembley odehrálo po půlhodině hry. V 31. minutě dostal červenou kartu stoper Harry Maguire, o tři minuty později fauloval Kyle Walker v pokutovém území Thomase Delaneyho a z následné penalty rozhodl o výhře Dánska Christian Eriksen. Po závěrečném hvizdu pak španělský sudí Jesús Gil Manzano vyloučil za kritiku ještě Reece Jamese.

I když Anglie nedokázala v oslabení vyrovnat, trenér Gareth Southgate byl s výkonem hráčů spokojený. "Řekl jsem jim, že jsem velmi hrdý na jejich výkon. Na začátku jich bylo plné hřiště a dělali Dánům velké problémy. Vyloučení Maguirea a gól z penalty všechno změnily, ale i v deseti jsme měli několik šancí na skórování. Jen díky výbornému zákroku gólmana Dánů (Kaspera Schmeichela) jsme nezískali alespoň bod," řekl Southgate.

Anglie, která naposledy prohrála před rokem v kvalifikaci mistrovství Evropy v Česku (1:2), si tak výrazně zkomplikovala cestu k prvenství ve skupině A2 a postupu do semifinále Ligy národů. Na vedoucí Belgii ztrácí dva body, druhé Dánsko má lepší skóre. A protože mají Angličané s Dány horší bilanci vzájemných zápasů, před posledními dvěma duely ve skupině už nemají boj o první místo ve svých rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - Dánsko

"Nejsme v dobré pozici, přesto nemůžu být na hráče hrdý více než za posledních deset dní. V týmu je z mnoha důvodů mnoho mladých hráčů, kteří udělali velmi dobrou práci. I proto neberu tento sraz jako neúspěšný," podotkl Southgate k tomu, že Angličané před duelem s Dánskem porazili v přípravném zápase Wales 3:0 a v Lize národů Belgii 2:1.

Angličany však v poslední době trápí disciplína. Loni v listopadu byl za rvačku se spoluhráčem Joem Gomezem na tréninku dočasně vyloučen z týmu hvězdný útočník Raheem Sterling. Stoper Maguire se zase v srpnu popral během dovolené v Řecku a poté byl odsouzen k podmíněnému trestu a pokutě za to, že se pokusil uplatil tamní policisty. Zmeškal tak zářijové duely Ligy národů na Islandu a v Dánsku.

Po zápase na Islandu byli kvůli přítomnosti dvou žen v hotelovém pokoji vyloučeni z kádru Phil Foden a Mason Greenwood. Před současným srazem zase byli Tammy Abraham, Ben Chilwell a Jadon Sancho přistiženi na veřejnosti ve větším počtu lidí než povolených šesti a kvůli podezření z koronaviru zůstal v kádru jen útočník Sancho.

Southgate však doufá, že nedisciplinovanost jeho hráčů je po zápase s Dánskem u konce. "Po tomhle těžkém období se o sobě a ostatních lidech alespoň hodně dozvíte. Čelili jsme velké kritice a museli jsme ji přijmout. Všichni, co si tím prošli, budou lepšími a silnějšími hráči. Musíme jako tým prokázat odolnost a v listopadu potvrdit, že s disciplinou nemáme problémy," dodal kouč Angličanů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články