Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Anglický kapitán Ferdinand se zranil a přijde o MS

Rustenburg (JAR) - Anglická fotbalová reprezentace přišla týden před mistrovstvím světa o svého kapitána. Obránce Rio Ferdinand si na dnešním tréninku poranil levé koleno a na šampionátu v Jihoafrické republice si nezahraje. Jednatřicetiletého stopera Manchesteru United nahradí v týmu Michael Dawson z Tottenhamu, který se původně nevešel do užší nominace. Kapitánskou pásku by měl podle televizní stanice Sky Sports převzít Steven Gerrard z Liverpoolu. Další informace najdete na serveru msfotbal.cz.

Angličtí fotbalisté absolvovali první regulérní trénink v dějišti šampionátu a Ferdinandovi se stalo osudným bránění útočníka Emila Heskeyho. "Stalo se to těsně před koncem tréninku. Doufáme, že to není nic vážného," řekl po skončení přípravy trenér Fabio Capello, ale později se dozvěděl od lékařů zlou zprávu.

Ferdinand převzal kapitánskou pásku po Johnu Terrym, jenž o funkci přišel kvůli nevěře s ženou spoluhráče Wayna Bridge. Obránce Manchesteru United měl problémy se zraněními již v průběhu sezony. Trápila ho hlavně záda a v lize nastoupil jen ke 13 zápasům.

Jednomu ze spolufavoritů šampionátu se na jaře zranil už někdejší kapitán David Beckham, jenž s přetrženou achilovkou musel na účast v Jižní Africe zapomenout. Zdravotně v pořádku nebyl poslední měsíc ani Gareth Barry, do konečné nominace se ale dostal a dnes poprvé trénoval. Trénink naopak neabsolvoval brankář David James, jemuž se po dlouhém letu do dějiště MS zhoršilo zranění kolena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články