Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Anglické kluby mají za sebou daleké cesty. Boj o finále EL může začít

Praha - Čtvrteční úvodní zápasy semifinále fotbalové Evropské ligy budou ovlivněny náročným cestováním hostujících týmů. Kvůli problémům s leteckou dopravou způsobených erupcí islandské sopky musel londýnský Fulham jet ke svému zápasu s Hamburkem do Německa vlakem a autobusem zhruba 12 hodin. Liverpool má zas za sebou cestu vlakem se třemi přestupy, přenocování v Paříži a následný přesun do Bordeaux, odkud již konečně mohl letět do Madridu k utkání s místním Atlétikem. Oba zápasy začínají ve 21:05, ČT4 přímým přenosem vysílá duel Atlétika Madrid s Liverpoolem. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Anglické týmy však věří, že se to na jejich výkonech neprojeví. "Musíme se s tím vyrovnat a pokusit se na Atlétiku vyhrát i za těchto podmínek," řekl trenér Liverpoolu Rafael Benítez po pondělním vítězství 3:0 nad West Hamem. "Nemyslím si, že by to bylo pro Atlético velká výhoda. Pořád máme hodně času dát se po cestě dohromady a být plně připraveni na zápas," dodal.

Anglické kluby se spíše obávají toho, že v utkáních nebudou mít takovou diváckou podporu. Do Madridu přitom mělo z Liverpoolu dorazit několik tisíc fandů, ovšem problémy s dopravou jejich plány narušily. "Naši fanoušci jsou fantastičtí a chtěli jsme je tu mít, udělali jsme vše, co bylo v našich silách, ale někteří z nich bohužel nebudou moci dorazit," litoval Benítez.

Postup do finále je pro Liverpool jedinou šancí, jak zachránit nepříliš povedenou sezonu. V souboji s Atlétikem se však bude muset vypořádat s absencí klíčového útočníka Fernanda Torrese, který kvůli operaci kolene přijde o možnost zahrát si na stadionu, kde se proslavil. Do Liverpoolu totiž přišel před třemi roky právě z Atlétika. "Fernando je nejlepší útočník na světě. S ním by to pro nás bylo bez pochyb snadnější. Je však bohužel zraněný. Každý z nás proto musí ze sebe dostat ještě víc než obvykle a musíme uhrát výsledek i za něj," uvedl izraelský záložník Jusi Benajun.

Také Atlético se však musí vypořádat se ztrátou opory, jelikož argentinského útočníka Sergia Agüera nepustí do hry trest za žluté karty. "Oba týmy se musejí vypořádat s velkou ztrátou. Pro nás to však bude zřejmě těžší, jelikož Sergio je naším nejdůležitějším hráčem," prohlásil José Antonio Reyes. Do sestavy Atlétika by se po trestu za vyloučení měl vrátit český obránce Tomáš Ujfaluši.

Fulham se pokusí potvrdit, že je největším překvapením soutěže

Fulham, průměrný anglický klub, nejprve vyřadil posledního vítěze Poháru UEFA Šachtar Doněck, následně i slavný Juventus Turín a naposledy úřadujícího německého mistra Wolfsburg. Nyní ho čeká další německý tým. Fulham přitom jako jediný ze semifinalistů nemá ligový titul a pyšnit se může jen vítězstvím v málo prestižním Poháru Intertoto, který kvůli malé atraktivitě zanikl. Do semifinále některého z předních evropských pohárů se dostal vůbec poprvé v historii.

Londýnský celek posledních pět zápasů neprohrál a v posledních třech dokonce neinkasoval, naopak Hamburk z minulých 14 ligových duelů vyhrál jen čtyři. Naposledy podlehl slabé Mohuči 0:1 a klesl až na sedmé místo. "Je to špatný výsledek, ale porážka s Mohučí nám zase dává o to větší motivaci vytáhnout se na Fulham," řekl kanonýr Hamburku Ruud van Nistelrooij. "Chceme sobě i trenérovi pomoci překonat toto nepovedené období a dosáhnout úspěchu," řekl český kapitán Hamburku David Jarolím, který by na rozdíl od stopera Davida Rozehnala neměl v sestavě Hamburku chybět.

Hráči Atlética Madrid
zdroj: Wikipedia
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články