Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OH Paříž 2024

Angličanům hrozí disciplinární trest kvůli chování vlastních fanoušků

UEFA po incidentech ze semifinále mistrovství Evropy zahájila disciplinární řízení s Anglií. Důvodem je bučení fanoušků při dánské hymně a oslňování brankáře laserem při rozhodujícím pokutovém kopu v prodloužení. 

Je nám líto, video expirovalo.
Bučení při hymně či oslňování laserem? UEFA bude trestat

Těsně před kontroverzní penaltou totiž někdo do obličeje Kaspera Schmeichela opakovaně svítil zeleným laserem. Dánský brankář sice pokutový kop Harryho Kanea poté vyrazil, ale domácí kapitán z dorážky rozhodl o výhře 2:1 a postupu Anglie do finále proti Itálii.

Další trest hrozí Anglii za chování fanoušků, kteří před zápasem bučeli při dánské hymně. Jde navíc o opakované provinění, protože podobně se příznivci na stadionu ve Wembley chovali i při předchozích zápasech šampionátu.

Angličané usilují o státní svátek v případě titulu

Petici za vyhlášení státního svátku na pondělí 12. července v případě vítězství anglických fotbalistů v nedělním finále dnes během několika hodin podepsalo přes 100 000 lidí. V takovém případě by ji měl projednat parlament. Večer počet podpisů překročil hranici 200 000 a další rychle přibývaly. Angličané jsou ve finále poprvé od roku 1966, kdy hráli o titul na mistrovství světa a uspěli. "Konečně je to tady. Pochyboval jsem, že se toho dožiju," uvedl internacionál Gary Lineker.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články