Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Uber Cup 2024

Angličankám znovu stačil k výhře jediný gól, Argentinky jen remizovaly s Jihoafričankami

Druhý zápas na světovém šampionátu, druhé hubené vítězství. Fotbalistky Anglie také v dalším utkání na mistrovství světa vyhrály 1:0, tentokrát nad Dánkami, a navázaly na předchozí výsledek proti Haiti. O jedinou branku se postarala povedenou ránou zpoza vápna Lauren Jamesová. Ve stejné skupině D hráčky Číny přetlačily soupeřky z Haiti také 1:0. Argentinky v duelu skupiny G dohnaly dvougólové manko proti Jihoafričankám, ale obrat nedokonaly a remizovaly 2:2.

Jihoafričanky v novozélandském Dunedinu držely náskok dvou branek do 74. minuty. Pak se rychle prosadily Sophia Braunová a Romina Núňezová. Obrat ale argentinské hráčky k vítězství nedotáhly a na rozdíl od mužské reprezentace, jež v prosinci získala na MS v Kataru titul, mají po zisku prvního bodu na šampionátu zatím k postupu do osmifinále stejně jako hráčky JAR daleko. Švédky a Italky mají tři body a před sebou dvě utkání.

Na MS fotbalistek se prodal rekordní objem vstupenek

Rekordní počet vstupenek se již prodal na fotbalové mistrovství světa žen, které hostí Austrálie a Nový Zéland. Mezinárodní federace FIFA oznámila, že prodaných je téměř 1,6 milionu lístků, přičemž dosavadním rekordem bylo 1,35 milionu v roce 2015, kdy šampionát hostila Kanada. Tehdy se na turnaji odehrálo 52 utkání, nyní jich bude 64.

Opora kolumbijských fotbalistek Caicedová během tréninku zkolabovala

Osmnáctiletá útočnice Linda Caicedová, která má za sebou úspěšný boj s rakovinou, ve čtvrtek nahnala strach své výpravě při tréninku v Sydney. Nejlepší hráčka loňské Copy América, kde dovedla Kolumbii do finále, by podle médií měla nicméně v neděli proti Německu nastoupit. "Linda je hrozně unavená. To, co se stalo, bylo reakcí na veškerý stres a fyzickou námahu. Zdá se, že je znovu v pořádku," řekl člen kolumbijské výpravy.

Caicedová je považována ve své vlasti za zázračné dítě. V dospělé reprezentaci debutovala už v 15 letech, poté se však dozvěděla, že má rakovinu vaječníků. Po operacích a léčbě se k fotbalu vrátila a v úvodním zápase šampionátu pomohla gólem k výhře 2:0 nad Koreou. Od letoška má smlouvu v Realu Madrid.

Mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu:

Skupina D:

Anglie – Dánsko 1:0 (1:0)
Čína – Haiti 1:0 (0:0)

Skupina G:

Argentina – JAR 2:2 (0:1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články