Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
První oddíl - David Schweiner

Andres Iniesta oznámil konec kariéry. Míči budeš chybět, vzkázal mu Messi

Skončil jeden z posledních stále aktivních členů španělské reprezentace, která mezi lety 2008 až 2012 vyhrála mistrovství světa a dvakrát mistrovství Evropy. Čtyřicetiletý Andres Iniesta, který před čtrnácti lety finále světového šampionátu rozhodl, oznámil konec kariéry. 

Andrés Iniesta v dresu španělské reprezentace
zdroj: AFLO autor: Mutsu Kawamori

"Nečekal jsem, že tento den přijde. Nikdy jsem si to nedokázal představit. Ale všechny tyhle slzy jsou slzy dojetí a hrdosti, ne smutku. Jsou to slzy kluka, který snil o tom, že bude fotbalista, a který díky tvrdé práci, dřině a odříkání uspěl," řekl Iniesta, který v dresu Barcelony strávil 16 let.

S katalánským velkoklubem, v jehož dresu v áčku debutoval v roce 2002, získal čtyři trofeje v Lize mistrů a devětkrát slavil španělský titul. Celkem za Barcelonu odehrál 674 zápasů. V roce 2018 odešel do Japonska, kde hrál za Vissel Kóbe, vloni zamířil na závěr kariéry do Saúdské Arábie.

Hold mu k rozlučce prostřednictvím videovzkazu vzdali mimo jiné bývalí trenéři Pep Guardiola, Vicente del Bosque či Louis van Gaal. Na sociálních sítích se přidali i bývalí spoluhráči. "Jeden z nejkouzelnějších spoluhráčů a jeden z těch, se kterými jsem nejraději hrál," napsal Lionel Messi, jenž s Iniestou strávil v Barceloně nejúspěšnější léta. "Míči budeš chybět a nám všem taky. Přeji ti jen to nejlepší, jsi fenomén," dodal.

Rozloučili se mimo jiné i někdejší velcí rivalové z Realu Madrid, kteří Iniestu označili za "jednu z velkých legend španělského fotbalu".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články