Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ancelottiho zaskočila hrubost fanoušků v Itálii a ptá se: Proč nezastavit duel kvůli urážkám?

Vrátil se domů a zděsil se. Trenér Carlo Ancelotti po devíti letech opět trénuje v italské fotbalové lize a nepříjemně ho zaskočila atmosféra na stadionech. Kouči Neapole vadí, že se italští fanoušci chovají hrubě a urážlivě.

Kouč Neapole Carlo Ancelotti
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Fabio Sasso

"V Itálii jsme ve srovnání s jinými zeměmi kulturně pozadu. Máme pocit, že fotbalový zápas je bitva, ale ve skutečnosti je to akce, na které není místo pro neurvalost," tvrdí devětapadesátiletý Ancelotti, jenž po odchodu z AC Milán v roce 2009 trénoval v Anglii Chelsea, ve Francii PSG, ve Španělsku Real Madrid a v Německu Bayern Mnichov.

"V Anglii se jen málokdy stane, že vás urážejí. Ve Francii zase není taková vášeň jako ve Španělsku a Itálii... Ve Španělsku je velká rivalita mezi Realem a Barcelonou, ale bez hrubosti, která panuje na italských stadionech," řekl Ancelotti, jenž své týmy dovedl třikrát k vítězství v Lize mistrů.

Jeho trenérský kolega José Mourinho z Manchesteru United si minulý týden po zápase Ligy mistrů na stadionu Juventusu stěžoval, že ho domácí fanoušci celou dobu uráželi. Podle Ancelottiho by rozhodčí mohli v takovém případě duely klidně přerušit. "Když můžete zastavit zápas kvůli dešti, tak ho přece můžete zastavit i kvůli urážkám," poznamenal bývalý italský reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články