Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Anabáze pokračuje. Národní tým už přistál v Kazachstánu

Istanbul/Astana - Česká reprezentace se po vítězném utkání v Turecku přesunula do kazašské Astany. V úterý zde budou Češi bojovat o další tříbodový zisk proti domácímu národnímu týmu. Vyrovnávat se však budou muset s odlišnými klimatickými podmínkami, tříhodinovým časovým posunem a také umělou trávou na stadionu.

Petr Čech (vlevo) a Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"To cestování k tomu patří. Nezbývá nám nic jiného, než se s tím vyrovnat. Díky třem bodům bude regenerace daleko lepší, než kdybychom nevyhráli," řekl záložník Lukáš Vácha. Češi začali s regenerací hned po zápase v Turecku. "Měli jsme výklus a Michal Kadlec mě vzal i do turecké šatny. Mají tam ledový bazén, tak jsme se tam naložili. Šlo to, pustili nás tam," uvedl s úsměvem útočník David Lafata.

Reprezentanti toho moc nenaspali, protože museli kvůli odletu vstávat poměrně brzo, Lafatovi to ale nevadilo. "Usnul jsem po čtvrté a v sedm jsem byl vzhůru, ale ani jsem nepotřeboval budík. Vstávám takhle pravidelně, nevadí mi to," podotkl sparťanský útočník.

Český celek měl do Astany příjemnější cestu. Předseda asociace Miroslav Pelta totiž po příletu do Istanbulu objednal ještě jedno letadlo, aby hráči měli prostor jen pro sebe. "Určitě jsme to přivítali, že jsme se mohli natáhnout. Doufejme, že to bude znát a pomůže nám to," řekl s úsměvem Lafata.

Za větší nepříjemnost než časový posun považují čeští hráči umělý povrch, na kterém se bude hrát. "Co se týče příjmu balonu a přihrávek, je to úplně o něčem jiném. Někdo z nás na tom možná ještě nehrál. Rosa říkal, že na tom ještě nehrál, já naposledy ještě ve Spartě," uvedl obránce Tomáš Sivok.

"Nebude to nic lehkého. Jedině nás může utěšovat to, že Kazaši mají stejnou cestu jako my, že mají také zápas v nohách," připomněl páteční duel v Nizozemsku. "Ale umělka bude jejich výhoda," doplnil Sivok.

V Kazachstánu přivítalo reprezentanty chladnější počasí než v Istanbulu, oproti posledním dnům se ale v Astaně trochu oteplilo. "Myslím, že kustodi vzali nějaké kulichy," pousmál se Lafata.

Ještě dnes mají reprezentanti první trénink v Kazachstánu. "Většinou bývá regenerační. Možná zkusíme nějaké lehké přihrávky, jak se balon na umělce chová," podotkl Sivok. "Bude to těžké, ale chceme to zvládnout, i kdybychom to měli ubojovat. Když už jsme zvládli těžký zápas v Turecku, byla by škoda, kdybychom aspoň bod nepřivezli z Kazachstánu," dodal Sivok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články