Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Americké fotbalisty vyzvou ve finále Poháru FIFA Brazilci

Johannesburg - Ve finále Poháru FIFA se s fotbalisty USA utkají Brazilci. Jihoameričané v dnešním druhém semifinále naplnili roli favoritů, ale s domácí Jihoafrickou republiku se pořádně nadřeli, když vyhráli 1:0 až brankou střídajícího Daniela Alvése z trestného kopu dvě minuty před koncem. Jsou tak blízko obhajobě titulu. Brazilci byli v souboji s JAR stejným favoritem jako Španělé v prvním semifinále s USA. A stejně jako Španělé se trápili s dobře pracující soupeřovou obranou. Zatímco však Američané dali protivníkovi lekci z produktivity, Jihoafričané nedokázali nic vytěžit z mnoha šancí, které si především v první půli vypracovali.

Brazilci se nedostávali do šancí

Brazilský gólman Julio César musel předvést hned několik těžkých zákroků, navíc nejlepší hráč zápasu podle direktoriátu turnaje Steven Pienaar ho vylekal nebezpečnou střelou těsně vedle tyče. 

Brazilci nepřipomínali tým, který ve skupině přehrál mistry světa Italy 3:0. Utápěli se v kličkách a přes zahuštěnou obranu se nedokázali dostat do vážnější šance.


Jihoameričany zachránil Alvés

Když už se schylovalo k prodloužení, zachránila je standardní situace. Střídající bek Barcelony Daniel Alvés si stoupl k přímému kopu těsně za hranicí vápna a přesně umístěnou střelou ke vzdálenější tyči zajistil "kanárkům" vydřený postup do nedělního finále. 

Domácí výběr, který byl Brazilcům minimálně vyrovnaným soupeřem, čeká souboj o třetí místo se Španělskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články