Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Američanky si po triumfu na MS zazpívaly Queeny, návštěvu Trumpa budou bojkotovat

Americké fotbalistky znovu ovládly mistrovství světa a po návratu domů je nyní čeká řada oslav. Jedna obvyklá nicméně bude chybět. Většina týmu totiž už předem deklarovala, že nepřijme případné pozvání do Bílého domu za prezidentem Donaldem Trumpem.

Tahounka USA Megan Rapinoeová slaví branku se spoluhráčkou
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

Den po finálovém vítězství nad Nizozemskem 2:0 se fotbalistky Spojených států vrátily z Francie domů. Po více než šesti tisících kilometrech přistály na letišti v Newarku v dobré náladě a jako čerstvé mistryně světa si zazpívaly i tradiční hymnu šampionů We Are The Champions od skupiny Queen.

Teď čeká Američanky několik příjemných povinností, třeba slavnostní průvod New Yorkem, na jehož konci jim starosta Bill de Blasio předá na radnici klíč od města. Do Bílého domu za prezidentem Trumpem se ale hráčky úspěšného týmu nechystají.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky USA čeká po příletu do vlasti řada oslav

"Už jsem to říkala před šampionátem. Myslím, že celý tým stojí za mnou. Nechceme do Bílého domu, takže možná proto nám ani pozvánka zatím nepřišla a pochybuji, že vůbec dorazí," uvedla kapitánka Megan Rapinoeová.

Během téměř dvou a půl let, co je Trump prezidentem USA, tak nedostala nebo odmítla pozvánku do Bílého domu zhruba polovina sportovců, kteří vyhráli významnou domácí nebo mezinárodní akci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články