Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Američankám zachránila na MS remízu s Nizozemkami až Horanová

Americké fotbalistky ve svém druhém utkání na mistrovství světa remizovaly ve Wellingtonu s Nizozemkami 1:1. Sérii zápasů bez porážky pomohl americkým obhájkyním titulu prodloužit na 19 gól Lindsey Horanové ve druhém poločase. Oba celky mají po dvou duelech v čele skupiny E na kontě čtyři body a postup do dalších bojů ještě nemají zajištěný.

Nizozemky poslala v repríze finále MS 2019 po čtvrt hodině hry do vedení střelou z hranice pokutového území Jill Roordová.

V 62. minutě vyrovnala hlavou Horanová a zaznamenala svůj druhý gól na turnaji v Austrálii a na Novém Zélandu. Oba týmy pak mohly strhnout vedení na svoji stranu, ale nakonec se rozešly smírně.

Naději na postup do osmifinále si udržely Portugalky, které v duelu nováčků na turnaji porazily 2:0 Vietnam a oslavily historicky první výhru na MS.

Tým z Pyrenejského poloostrova má na kontě tři body a v závěrečném duelu skupiny E se střetne se Spojenými státy. Vietnam se duelem proti Nizozemsku se šampionátem rozloučí.

Nečekanou ztrátu utrpěly spolupořadatelky turnaje Australanky, které ve svém druhém utkání podlehly 2:3 Nigérii. Africký tým odskočil do dvougólového náskoku po hodině hry, kdy během sedmi minut skórovaly v 65. minutě Osinachi Ohaleová a v 72. Asisat Oshoalaová. Favorizované "Matildy" už pouze v desáté nastavené minutě snížily.

Australanky tak jsou v tabulce skupiny B až třetí za čtyřbodovými protivníky Nigérií a Kanadou. Právě s olympijskými vítězkami Kanaďankami se Austrálie v pondělí střetne o postup a musí vyhrát, Nigérie skupinu zakončí utkáním s již vyřazeným Irskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články