Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Američané si poradili s Nikaraguou a do čtvrtfinále míří z prvního místa

Cleveland - Dvě penalty neproměnili fotbalisté USA na domácím šampionátu Severní a Střední Ameriky. I tak vyhráli poslední zápas skupiny B nad Nikaraguou 3:0 a pojistili si postup do čtvrtfinále z prvního místa. O jeden vstřelený gól za sebou nechali Panamu, jež zdolala rovněž 3:0 Martinik.

Fotbalisté USA
zdroj: Reuters autor: Kim Klement

Američanům v sobotu zajistil vedení Joe Corona, ve druhém poločase však při penaltě neuspěl Dom Dwyer. Vedení favorita navýšil až Kelyn Rowe v 56. minutě. O chvíli později Corona z pokutového kopu také selhal a klíčový třetí gól přidal až dvě minuty před koncem obránce Matt Miazga.

Svěřenci kouče Bruce Areny, který na Zlatý pohár nominoval především mladé hráče z domácí ligy MLS, čekají na postupujícího z třetích míst. Vyhnuli se tak ve čtvrtfinále jednomu z favoritů turnaje Kostarice. "Zbytečně jsme šance zahodili a zápas si sami ztížili. Ale nakonec je to pro nás dobrý výsledek," oddechl si Arena.

Účast ve čtvrtfinále už mají jistý také Kanada, Honduras i dvojice Jamajka a obhájce titulu Mexiko, která dnes teprve dohraje skupinu C.

Je nám líto, video expirovalo.
Američané nedali dvě penalty, Nikaraguu přesto bez potíží zdolali

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články