Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Amatérští fotbalisté se mohou pojistit i získat peníze pro klub

Praha - Peníze pro amatérský fotbal a zároveň zmírnění následků úrazů spojené s pravidelným sportováním slibuje nový pojišťovací produkt s názvem Trefa, který vznikl ve spolupráci Českomoravského fotbalového svazu s pojišťovnou Generali. Projekt, který by do českého fotbalu mohl přinést během tří let až čtvrt miliardy korun, dnes představili místopředseda svazu Jindřich Rajchl, zástupci pojišťovny i Fincentra, které produkt nabízí veřejnosti. Nový druh pojištění slibuje po úplném rozjetí přínos do rozpočtů českých klubů v nižších soutěžích. Založen bude na tom, že amatérští fotbalisté od divize níže si sjednají pojištění a provizi vyinkasuje jejich klub. Pojištění se bude pohybovat v kategoriích od 395 do 1000 korun měsíčně, jeho podmínky jsou zveřejněny na www.fotbalovatrefa.cz.

Svaz je s novým partnerstvím spokojen. "Náš svaz měl dosud velké problémy s financováním výkonnostního fotbalu. Hned po loňské valné hromadě jsme proto začali pracovat na tom, aby se to změnilo, a tohle je výsledek," uvedl Rajchl.

Petr Stuchlík, generální ředitel Fincentra, které zajišťuje distribuci pojištění, věří, že produkt přinese fotbalu značnou částku. "Pokud se projekt dobře rozjede, do českého výkonnostního fotbalu přibude v následujících třech letech čtvrt miliardy korun," naznačil možnosti Stuchlík. Podle generálního ředitele pojišťovny Generali Petra Kopeckého projekt může oslovit až 400 tisíc lidí.


Tváří projektu se stal reprezentační manažer Vladimír Šmicer, který se jako nynější hráč SK Dolní Chabry z 1.A třídy pojištění už nemůže dočkat. "Jako profesionál jsem považoval pojištění za samozřejmost, ale v amatérském fotbale to je trochu jiné. Řada spoluhráčů nemá vůbec žádné pojištění a tohle je možnost, jak se nějak ochránit, protože při fotbale vzniká řada úrazů," řekl fotbalový internacionál.

Je nám líto, video expirovalo.
Novinka pro amatérské fotbalisty - pojištění
Jindřich Rajchl a Petr Stuchlík
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články