Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Alves: Guardiola chtěl vést Brazilce. Vedení svazu ho ale nevzalo

Sao Paulo - Trenér Pep Guardiola údajně velmi toužil, aby na loňském MS vedl brazilskou reprezentaci. Vedení svazu se však obávalo reakce fanoušků na angažování zahraničního kouče, a proto z dohody sešlo. V rozhovoru to prohlásil obránce Dani Alves.

Ilustrační foto

"Od chvíle, kdy jsem se s ním poprvé potkal, tak říkal, že chce trénovat Brazílii. Dokonce už měl v hlavě sestavu a také připravenou kompletní strategii," řekl Alves. "U týmu ho ale nechtěli, protože se obávali, že Brazílie cizího trenéra nepřijme. Pep je přitom nejlepší trenér na světě. V Barceloně odstartoval revoluci ve fotbale i v týmu. Kdyby nás na šampionátu vedl, měli bychom šanci. Když ale odmítli takového trenéra, tak ukázali, že nechtějí pro reprezentaci to nejlepší," dodal.

Před Guardiolou, který prý dokonce souhlasil s tím, že plat dostane pouze v případě uspokojivého výsledku, nakonec dostal přednost Luiz Felipe Scolari. Loni na domácím šampionátu ale jeho výběr vybouchl, když přesně před rokem v semifinále utrpěl debakl 1:7 s Německem. Scolariho poté nahradil bývalý reprezentační kapitán Dunga, který už u týmu působil na mistrovství v roce 2010. Ani pod jeho vedením se však výsledky nezlepšily a Brazílie na nedávném jihoamerickém šampionátu vypadla ve čtvrtfinále s Paraguayí.

Vedení svazu proto před týdnem dalo dohromady komisi složenou z bývalých hráčů, trenérů a zástupců médií, která má za úkol vypracovat strategii na zlepšení kvality domácích soutěží a národního týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články