Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Alijagič opouští Slavii, získal ho řecký mistr Olympiakos Pireus

Čekal, že bude střílet góly v Edenu, ale všechno je jinak. Talentovaný český fotbalista Denis Alijagič přestoupil ze Slavie do Olympiakosu Pireus. Devatenáctiletý útočník, který si před pár dny odbyl premiéru za českou reprezentační jednadvacítku, podepsal s úřadujícím řeckým mistrem tříletou smlouvu. V novém působišti se sejde s krajanem brankářem Tomášem Vaclíkem.

Denis Alijagič v dresu dorostu Slavie
zdroj: Twitter Slávistická mládež

Alijagič se na angažmá v dresu vítěze posledních tří sezon řecké ligy hodně těší a věří, že se navzdory mladému věku prosadí do sestavy. "Vím, že Olympiakos je největší klub v Řecku. Působilo zde mnoho skvělých hráčů jako Christian Karembeu, Yaya Touré nebo Rivaldo, nyní tu hraje Valbuena nebo Tomáš Vaclík, kterého znám z Česka. Nemohu se dočkat, až ho uvidím," uvedl Alijagič.

"Také vím, že Olympiakos má 47 titulů, a věřím, že v nacházející sezoně uděláme ten 48. Mým cílem v klubu je dávat góly a ukázat fanouškům a trenérovi, co umím. Věřím, že vyhrajeme titul a dostaneme se do skupiny Ligy mistrů. Myslím, že to je sen každého tady v klubu," doplnil.

Alijagič si v české lize dosud připsal jen pět startů během jarního hostování v Liberci, za Slavii v nejvyšší soutěži nenastoupil. Během podzimu byl z Edenu zapůjčen do druholigové Vlašimi a s 11 brankami držel v zimní pauze pozici nejlepšího střelce soutěže.

Talentovaný útočník má bosenské kořeny, coby rodák z Prahy se ale rozhodl reprezentovat Česko. Před osmi dny debutoval při výhře 7:0 nad Andorrou v zápase evropské kvalifikace za národní tým do 21 let.

"Denis vyjádřil velké přání odejít do ciziny. Vzhledem k tomu, že přišla velmi zajímavá nabídka a hráč neměl hlavu nastavenou na to, aby se popral o pozici ve Slavii, rozhodli jsme se ho uvolnit. Součástí transferu je i vyšší procentuální podíl na případném dalším Alijagičově přestupu," uvedl pro slávistický web sportovní ředitel klubu Jiří Bílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články