Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
V Repre

Albánie veze výhru z Gruzie, Haraslín dal vítězný gól Slovenska v Ázerbájdžánu

Situace ve skupině Ligy národů, v níž je i Česko, se zahušťuje. Fotbalisté Albánie zvítězili v Gruzii 1:0 a bodově se dotáhli nejen na posledního soupeře, ale i na Česko, jemuž v pátek podlehli na Letné 0:2. Slovensko zvítězilo v lize C v Ázerbájdžánu 3:1 a v tomto ročníku soutěže neprohrálo ani čtvrté utkání, rozdílovou branku vstřelil sparťan Lukáš Haraslín.

Lukáš Haraslín oslavuje gól proti Ázerbájdžánu
zdroj: Reuters autor: Aziz Karimov

V základní sestavě Albánie nastoupili spoluhráči ze Sparty Indrit Tuci a Qazim Laci. Vítězná akce se zrodila v 48. minutě. Tuci, jenž si v pátek proti Česku odbyl reprezentační debut, připravil střeleckou pozici Asllanimu a ten se ranou k tyči nemýlil.

Výběr brazilského trenéra Sylvinha zvítězil v Lize národů podruhé. Gruzínci po úvodních dvou výhrách včetně té zahajovací 4:1 proti české reprezentaci podruhé za sebou prohráli. V pátek podlehli stejným poměrem Ukrajině, která od 20:45 vyzve v polském azylu ve Vratislavi Čechy.

Slováky poslal v Baku do vedení vlastním gólem Mammadov, ještě v první půli srovnal Toral Bajramov. V 70. minutě oslabil domácí vyloučený Emreli a Haraslín pět minut nato povedenou ranou zpoza šestnáctky k tyči vystřelil svému týmu výhru. Pojistku přidal střídající Ďuriš tři minuty po příchodu na trávník.

Svěřenci italského kouče Calzony jsou v čele skupiny o tři body před Švédy. Seveřané se dnes večer představí v Estonsku.

Fotbalová Liga národů – 4. kolo:

Skupina B1:

Tbilisi: Gruzie  Albánie 0:1 (0:0)

Branka: 48. Asllani.

Skupina C1:

Baku: Ázerbájdžán  Slovensko 1:3 (1:1)

Branky: 38. T. Bajramov  15. vlastní Mammadov, 75. Haraslín, 86. Ďuriš. ČK: 70. Emreli (Ázerbájdžán).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články