Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Alba vystřelil Barceloně výhru nad oslabenou Pamplonou, Katalánci jsou krok od titulu

Hubenou výhru nad oslabenou Pamplonou zařídil fotbalistům Barcelony v 33. kole španělské ligy na Cam Nou střídající Jorge Alba. Katalánský velkoklub tak udělal předposlední krok k titulu. Druhý Real Madrid totiž bez několika opor prohrál 0:2 v San Sebastianu a na vedoucí příčku ztrácí pět kol před koncem 14 bodů. Elche je po porážce 1:2 na hřišti Almeríe prvním jistým sestupujícím.

Jordi Alba
zdroj: Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM autor: Adria Puig

Barcelona hrála po vyloučení Herranda od 27. minuty přesilovku, přesto se dlouho nemohla prosadit. Během prvního poločasu dokonce netrefila branku, což se jí doma stalo poprvé pod vedením kouče Xaviho.

Až v 85. minutě propadl míč na zadní tyč k Albovi, který ho napálil do sítě. Katalánci vyhráli 1:0 pojedenácté v sezoně, čímž vyrovnali rekord La Ligy. Pamplona je po druhé porážce za sebou devátá.

Ligový titul mohou "blaugranas" po čtyřleté pauze získat už v sobotu, pokud Real neporazí v dalším kole Getafe. Další pokus by měla Barcelona o den později v derby s Espaňolem.

Vítězný gól utkání v San Sebastianu vstřelil v 47. minutě japonský útočník Kubo, jenž přestoupil do baskického celku v létě právě z Realu.

Pojistku přidal v závěru Barrenetxea. To už hráli obhájci titulu bez vyloučeného Carvajala, který dostal v 61. minutě druhou žlutou kartu.

"Bílý balet" může navíc přijít o druhou příčku, pokud ve středu městský rival Atlético zdolá doma Cádiz. San Sebastian si upevnil čtvrté místo.

Elche utrpělo 23. porážku v ročníku a nejvyšší soutěž opouští po třech sezonách. Pět zápasů před koncem ztrácí na poslední nesestupovou příčku 17 bodů.

Španělská fotbalová liga – 33. kolo:

Almería – Elche 2:1 (22. Baptistao, 52. Embarba - 90.+1 Ponce), FC Barcelona – Pamplona 1:0 (85. Alba), San Sebastian - Real Madrid 2:0 (47. Kubo, 85. Barrenetxea).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články