Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Alan Shearer bude trénovat fotbalisty Newcastlu

Londýn - Bývalý reprezentační kanonýr Alan Shearer povede fotbalisty Newcastlu United jako dočasný trenér po zbytek sezony. Tým anglické Premier League vedl poslední měsíc asistent Chris Hugton, hlavní kouč Joe Kinnear se zotavuje z operace srdce. Vedení klubu se oficiálně vyjádří k situaci až ve čtvrtek, kdy naplánovalo tiskovou konferenci. Informace přinesly britské televizní kanály Sky Sports a BBC.

Osmatřicetiletý Shearer bude mít před sebou těžký úkol, neboť je Newcastle v tabulce třetí od konce a hrozí mu první sestup do nižší soutěže od roku 1993, kdy se dostal mezi elitu.

Hráči Newcastlu si tak budou muset zvyknout už na čtvrtého trenéra v této sezoně, kterou zahajoval na lavičce Kevin Keegan. Ten na svou funkci rezignoval v září, poté mužstvo převzal Kinnear.

Shearer, jenž sám za Newcastle hrál od roku 1996 až do ukončení kariéry před třemi lety, působil v poslední době jako komentátor stanice BBC. V roli trenéra se ocitne poprvé, přestože už dříve dostal možnost stát se členem realizačního týmu tohoto mužstva. Premiéru na lavičce si odbude klubový rekordman v počtu vstřelených gólů v sobotu proti Chelsea.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články