Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Akcie "Vejsadovy Bohemky" předal Pelta Bohemians Praha 1905

Praha – Kauza tří fotbalových klubů s názvem Bohemians se přiblížila opět o krůček k úspěšnému vyřešení. Nároků na užívání historického názvu Bohemians se dnes vzdal Michal Vejsada. Akcie svého klubu prodal fotbalové asociaci - částka není známá, ale spekuluje se přibližně o dvaceti milionech. Předseda FAČR Miroslav Pelta zároveň podepsal dohodu s Bohemians Praha 1905, díky níž tomuto klubu přejdou do vlastnictví akcie a konkurzní pohledávky. Definitivně by se tak měl vyřešit dlouholetý spor tří klubů s názvem Bohemians.

Je nám líto, video expirovalo.
Michal Vejsada se vzdal nároků na FK Bohemians

Pelta se dnes sešel se šéfem FC Bohemians Michalem Vejsadou a předsedou představenstva Bohemians Praha 1905 Dariuszem Jakubowiczem. "Jedná se o kompromisní řešení a hodnota transakce nebude po dohodě zúčastněných stran zveřejněna. Jsme především rádi, že se nám podařilo najít východisko v jedné z priorit, kterou jsme slíbili vyřešit," uvedl Pelta. 

"Jde o částku, která pokryje mé náklady za osm let řešení kauzy. Nebudu z toho mít zisk. Pro mě je to uzavřená věc a dál už se nebudu k této kauze vyjadřovat," reagoval stručně někdejší majitel klubu FK Bohemians Praha Michal Vejsada. FAČR prý bude na tomto řešení tratit. "Každá ze stran musí přinést do situace svou část viny. Na řešení nějakou částku proděláme," připustil generální sekretář Rudolf Řepka.

Vyjádření Bohemians Praha 1905:

"Náš klub se stal dnešním dnem vlastníkem akcií Bohemians Praha v konkurzu a majitelem významné skupiny pohledávek. Naše vršovická Bohemka byla vždy tou pravou Bohemkou, dnešním dnem je již tento fakt legislativně potvrzen."

Situace kolem několika klubů s tradičním názvem Bohemians byla hodně zapeklitá. Co do činění se zavedenou značkou měly tři subjekty. Jednak jsou to Bohemians Praha 1905, kteří jsou obecně českou veřejností uznávaní coby nástupci původních klokanů. FAČR již loni nařídil vypustit jméno Bohemians fotbalovému klubu ze Střížkova. Tým Karla Kapra se tomu sice stále nepodřídil, podle fotbalové asociace je to spíš jen otázka času. Třetí subjekt ve hře byl FK Bohemians Michala Vejsady.

Akcie tohoto klubu dnes předal šéf FAČR Miroslav Pelta do vlastnictví Bohemians Praha 1905. Tím se mimo jiné otevřela cesta k tomu, aby Schalke 04 zaplatilo vršovickému klubu asi 60 milionů korun za přestup Jana Morávka z roku 2009. "Přeju Bohemce, která je náš tradiční klub, aby se zbavila těchto historických problémů," prohlásil Pelta.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články