Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Agüero se vrací po letech do Španělska. Na smlouvě se domluvil s Barcelonou

Po desetiletém úspěšném angažmá v Manchesteru City se Sergio Agüero vrací do španělské ligy. Ne však do Atlética Madrid, ale do Barcelony, kde podepsal kontrakt na dva roky platný od prvního července.

Slavicí Sergio Aguero
zdroj: ČTK/PA/ autor: Darren Staples

Argentinský střelec odejde do katalánského velkoklubu zadarmo poté, co mu na konci června vyprší stávající smlouva v Manchesteru City. Součástí nové dohody je i výstupní klauzule v hodnotě 100 milionů eur. Přestup potvrdily oba týmy na svých oficiálních stránkách.

"Všichni v Manchesteru City bychom rádi Sergiovi poděkovali za jeho neuvěřitelný přínos v našem posledním úspěšném desetiletí a přejeme mu po zbytek jeho kariéry hodně štěstí," uvedli zástupci City.

Dvaatřicetiletý Agüero strávil v anglickém celku deset sezon, během nichž získal 15 trofejí včetně pěti mistrovských titulů v Premier League. V dresu "Citizens" nastřílel ve 390 zápasech 260 gólů a stal se nejlepším střelcem v historii klubu.

Se 184 brankami je zároveň čtvrtým nejlepším střelcem Premier League a nejúspěšnějším zahraničním hráčem ligy. Svým 12. hattrickem v lednovém zápase proti Aston Ville překonal i maximum Alana Shearera. Klub pak na jaře odsouhlasil, že svému útočníkovi postaví na stadionu sochu, stejně jako tak učiní v případě Davida Silvy nebo Vincenta Kompanyho.

Poslední zápas v dresu Manchesteru City Agüero sehrál o víkendu ve finále Ligy mistrů proti Chelsea, které však celek Pepa Guardioly prohrál 0:1. S týmem alespoň ve své poslední sezoně vyhrál anglickou ligu a Ligový pohár. Barcelona naopak v boji o titul neuspěla, skončila v lize třetí a získala jen Španělský pohár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články