Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Adámková je podle IFFHS druhou nejlepší rozhodčí světa

Významného ocenění se dostalo české rozhodčí Janě Adámkové. Mezinárodní federací fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) byla zvolena druhou nejlepší ženskou sudí za rok 2018. V hlasování expertů z 90 zemí ji předčila pouze Němka Bibiana Steinhausová, která jako první žena pískala Bundesligu.

Čtyřicetiletá Adámková letos řídila finále Ligy mistryň, pravidelně rozhoduje střetnutí ve druhé nejvyšší soutěži mužů a 25. listopadu byla po Dagmar Damkové jako druhá žena v historii delegována jako hlavní sudí na prvoligový zápas Olomouc - Mladá Boleslav.

"Zažívám nádherné období, kdy mě potkávají samé pozitivní zprávy. Nejprve zápas v české mužské nejvyšší soutěži, v pondělí delegace na mistrovství světa a dnes skvělé druhé místo v anketě IFFHS," řekla Adámková.

"Tohle je to nejlepší, co mě v kariéře potkalo, především nominace na MS je splnění snu. A velmi si považuju i dnešního umístění v anketě IFFHS, beru to jako ocenění za to, že se mi letošní rok na hřišti povedl. Být v takové společnosti je velká čest," dodala.

Nejlepším mužským rozhodčím se stal Argentinec Nestor Pitana s výrazným náskokem před Nizozemcem Björnem Kuipersem a Miloradem Mažičem ze Srbska. Žádný Čech se mezi osmnáct sudích s alespoň bodem nedostal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články