Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

AC udrželo s Ajaxem bezbrankovou remízu i po 70 minutách v deseti

Milán - San Siro sledovalo přímý souboj o postup ze základní skupiny. Ačkoliv AC hrálo od 22. minuty v deseti poté, co se na Poulsenovi nechal vyloučit Montolivo, příliš hostům nedovolilo. Ajax potřeboval nutně vyhrát, avšak důkladná obrana domácích na jedné a střelecká nemohoucnost na druhé straně zapříčinila po 90 minutách jen bezbrankový stav. AC tak postupuje dále, na Ajax zbývá Evropská liga. Vypjatou atmosféru utkání provázely předzápasové potyčky mezi oběma fanouškovskými tábory, při kterých byli pobodáni tři fanoušci hostů. Utkání jsme sledovali v podrobném textovém on-line přenosu.

AC Milán - Ajax Amsterdam
zdroj: AP Photo autor: Antonio Calanni

Stěžejní postavou první půle byl Christian Poulsen, který nejprve hlavičkoval do tyče a posléze po zákroku na něj dostal červenou Ricardo Montolivo. Jeho šlapák mířený na kotník Poulsena si pravděpodobně vyloučení zasloužil, odlišného názoru nicméně byli fanoušci domácích, kteří ho po celých prvních 45 doprovázeli na každém kroku ohlušujícím pískotem.

Ajax se snažil tvořit hru, měl však problémy dostat se přes pozornou a nepříjemnou obranu AC. Hodně vidět byli Klaassen s Krkičem, avšak ke gólovému efektu, či snad jen výraznější šanci jejich snažení nevedlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AC Milán - Ajax Amsterdam

Do druhé půle už trenér Ajaxu De Boer obětoval Poulsena za ofenzivnějšího hráče a doufal, že jeho tah povede k výraznějším šancím. Opak byl však pravdou - AC se drželo a vůbec mu nevadilo, že se samo prakticky do šestnáctky Ajaxu nedostávalo. Vidět byl Mario Balotelli, který se málem po dvou zbytečných avantýrách nechal vyloučit, avšak i díky jeho taktickému zdržování v závěru AC uhájilo remízu. Po výsledku 0:0 si zahraje Ligu mistrů i na jaře.

AC Milán - Ajax Amsterodam 0:0

Rozhodčí: Webb (Angl.). ČK: 22. Montolivo (Milán).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články