Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

AC po výhře nad AS dotahuje Inter. Juventus remizoval s Neapolí

Souboj aspirantů na nejvyšší umístění ve 20. kole italské ligy vítěze nenašel. Fotbalisté pátého Juventusu doma pouze remizovali s třetí Neapolí 1:1. Naopak druhé AC Milán porazilo AS Řím 3:1 a už jen bod ztrácí na lídra tabulky a městského rivala Inter. Ten má však odložený zápas k dobru. Antonín Barák se po zranění poprvé od 30. listopadu vrátil na hřiště a jako střídající hráč byl u výhry Verony na půdě Spezie 2:1.

Utkání Juventus - Neapol
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Neapol nastoupila v Turíně bez trenéra Spalettiho, který měl pozitivní test na koronavirus, a také v nejstarší sestavě od zavedení tříbodového systému - věkový průměr základní jedenáctky byl 29 let a 355 dní. Skóre otevřel v 23. minutě křižnou střelou Mertens, v 54. minutě ale srovnal i za pomoci teče domácí Chiesa. Juventus je nadále pátý, Neapol třetí.

AC Milán poslal do vedení z penalty Giroud a v 17. minutě přidal druhý zásah Messias. Krátce před pauzou snížil nejlepší střelec týmu Abraham, to ale bylo ze strany "Vlků" vše. Římané navíc dohrávali bez vyloučeného Karsdorpa a přesilovku "Rossoneri" využil v závěru Leao.

V nastavení dostal červenou kartu i Mancini, následný pokutový kop ale střídající Ibrahimovic neproměnil. AC Milán vyhrál s AS Řím v lize třetí vzájemné utkání v řadě, což se mu povedlo po 25 letech.

Veroně vystřelil tři body dvěma góly po změně stran Caprari. Erlič v závěru snížil, snahu o vyrovnání ale domácím záhy zkomplikovalo Agudelovo vyloučení. Hellas se v neúplné tabulce posunul na 11. místo, Spezia zůstává těsně nad sestupovými příčkami sedmnáctá.

Ve vynikajících výkonech pokračuje Empoli, které sahalo po výhře i v souboji sousedů v tabulce na hřišti osmého Lazia. Nováček soutěže vedl na Olympijském stadionu v Římě v osmé minutě 2:0, druhý nejlepší střelec Serie A Immobile a Milinkovič-Savič ale dokázali skóre srovnat.

Místo obratu se čtvrthodinu před koncem prosadil zblízka Di Francesco, Empoli přesto cenné vítězství neudrželo. V 87. minutě ještě brankář Vicario zneškodnil Immobilemu penaltu, v nastavení ale nedosáhl na hlavičku Milinkoviče-Saviče. Srbský záložník má v této sezoně na kontě sedm branek a stejný počet asistencí a je nejproduktivnějším záložníkem v rámci pěti elitních evropských lig.

Čtyři utkání programu byla odložena kvůli rozšíření nákazy koronavirem v klubech. Po nařízení místních hygienických stanic se neuskuteční zápasy Boloňa - Inter Milán, Bergamo - FC Turín, Fiorentina - Udine a Salernitana - Benátky.

Výsledky 20. kola italské fotbalové ligy:

Sampdoria Janov - Cagliari 1:2 (18. Gabbiadini - 55. Deiola, 71. Pavoletti), Lazio Řím - Empoli 3:3 (66. a 90.+3 Milinkovič-Savič, 14. Immobile - 6. Bajrami z pen., 8. Žurkowski, 75. Di Francesco), Spezia - Hellas Verona 1:2 (85. Erlič - 59. a 70. Caprari), Sassuolo - FC Janov 1:1 (55. Berardi - 7. Destro), AC Milán - AS Řím 3:1 (8. Giroud z pen., 17. Messias, 82. Leao - 40. Abraham), Juventus Turín - Neapol 1:1 (54. Chiesa - 23. Mertens).

Utkání Boloňa - Inter Milán, Bergamo - FC Turín, Fiorentina - Udine a Salernitana - Benátky byla odložena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články