Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

AC Milán zvládl duel s PSV, Karaganda na senzaci nedosáhla

Milán – V Miláně přeci jenom Liga mistrů bude. Postarali se o to fotbalisté AC, kteří zvládli odvetný duel čtvrtého předkola proti PSV Eindhoven a na San Siru zvítězili 3:0. Hlavní měrou se o to zasloužili Boateng, auto dvou branek, a Balotelli, jenž přidal jednu. Senzační postup naopak unikl Karagandě. Kazašský celek po výhře 2:0 na domácí půdě prohrál v odvetě na hřišti Celticu 3:0 a premiérové účasti v milionářské soutěži se nedočká. Online přenos z utkání AC Milán - PSV Eindhoven jste mohli sledovat na našem webu.

Mario Balotelli
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: John Walton

Milánský celek do utkání nevstupoval v ideální pozici. Nejenže byl v Eindhovenu horším celkem, ale o víkendu v úvodním kole Serie A prohrál na hřišti Verony překvapivě 1:2. Nevýrazné výkony však v odvetném duelu odčinili. V osmé minutě byl sice blízko eindhovenský Matavž, ale úvodní branku utkání slavili domácí. Po rychlé akci se na hranici vápna opřel do míče Boateng a poslal AC do vedení.

Po půl hodině mohlo být na San Siru ještě veseleji, ale El Shaarawyho ránu zastavilo břevno.  Nejblíže vyrovnání bylo PSV těsně po přestávce, ale v stoprocentní šanci nedal Wijnaldum, a tak opět udeřilo na druhé straně. V pětapadesáté minutě se po rohu prosadil velmi dobře hrající Balotelli.

PSV se sice snažilo, ale kromě nebezpečné střely Schaarse si nic nevypracovalo. To Milánští přidali ještě třetí branku. Čtvrt hodiny před koncem se po rychlé kombinaci prosadil podruhé v zápase Boateng.

První dvě branky utkání v Petrohradu zaznamenal proti svým krajanům domácí záložník Danny. Poprvé se prosadil ve 29. minutě, když si naběhl na pas Smolnikova, vyhnul se obránci a přesně zakončil. Třicetiletý portugalský reprezentant pak tři minuty po přestávce zvýšil povedeným obloučkem.

V 66. minutě přidal třetí zásah Zenitu hlavičkující Bucharov. Hned minutu poté snížil Manuel José, který dalekonosnou ranou zaznamenal historicky první venkovní gól Pacosu v evropských soutěžích. Čtvrtou branku Petrohradu dal v 78. minutě z penalty střídající Aršavin a skóre uzavřel sedm minut před koncem hostující Carlao.

Celtic nevstřelil Karagandě gól až do konce prvního poločasu, v jehož nastavení dal domácím naději záložník Commons. Skotský tým vstoupil dobře i do druhé půle a po třech minutách smazal vedení hostů v dvojzápase Řek Samaras.

Prodloužení na Celtic Parku odvrátil třetí brankou útočník Forrest. S domácími se může radovat i talentovaný Čech Filip Twardzik, který však nebyl ani na lavičce. Karaganda promarnila možnost stát se prvním kazašským celkem ve skupině LM.

San Sebastianu se povedl i druhý zápas proti Lyonu a podruhé v historii prošel do hlavní fáze elitní soutěže. V druhém poločase dvakrát skóroval mexický útočník Vela.

Odvetné zápasy 4. předkola Ligy mistrů:

Zenit Petrohrad - Pacos Ferreira 4:2 (1:0)
Branky: 29. a 48. Danny, 66. Bucharov, 78. Aršavin z pen. - 67. Manuel José, 83. Carlao. První zápas: 4:1, postoupil Zenit.

AC Milán - PSV Eindhoven 3:0 (1:0)
Branky: 9. a 77. Boateng, 55. Balotelli. První zápas: 1:1, postoupil Milán.

Real Sociedad San Sebastian - Lyon 2:0 (0:0)
Branky: 67. a 90.+1 Vela. První zápas: 2:0, postoupil San Sebastian.

Celtic Glasgow - Šachťor Karaganda 3:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Commons, 48. Samaras, 90.+2 Forrest. První zápas: 0:2, postoupil Celtic.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články