Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

AC Milán zvítězil ve Veroně a udržel první místo. Fiorentina přehrála AS Řím

Fotbalisté AC Milán udrželi i po 36. kole první místo v italské lize, výhru 3:1 ve Veroně zařídil dvěma góly záložník Sandro Tonali. Za domácí odehrál celý zápas český reprezentant Antonín Barák. Benátky s obráncem Alešem Matějů v sestavě zvítězily v utkání plném zvratů 4:3 nad Boloňou a udržely naději na záchranu. Bergamo vyhrálo na hřišti Spezie 3:1 a připsalo si důležité vítězství v boji o postup do evropských pohárů. Fiorentina porazila 2:0 AS Řím a po třech porážkách za sebou zvítězila. 

Záložník AC Milán Sandro Tonali
zdroj: ČTK/ZUMA/Filippo Venezia

Veronu poslal do vedení přesnou hlavičkou Faraoni, Tonali ale skóre otočil na přelomu obou poločasů a stylově oslavil dnešní narozeniny. Čerstvě dvaadvacetiletý záložník se dvakrát prosadil z bezprostřední blízkosti, na obě trefy mu nahrál útočník Leao. V závěru přidal třetí zásah Florenzi. "Rossoneri" tak drží dvoubodový náskok před městským rivalem Interem, Verona je devátá.

Zápas na San Siru mezi Interem a Empoli se dlouho vyvíjel překvapivě. Už v páté minutě šli hosté do vedení zásluhou Pinamontiho, který v Empoli hostuje právě z Interu. Pro mladého útočníka to byl třináctý ligový gól v sezoně.

Další branka čtrnáctého týmu tabulky neplatila kvůli ofsajdu, ale po necelé půlhodině hry zvýšil na 2:0 Asllani. Interu se však povedlo ještě do poločasu vyrovnat. Nejprve si dal vlastní gól Romagnoli a ve 45. minutě se nekompromisní střelou prosadil Martínez. Podobně přidal argentinský kanonýr další gól v 64. minutě a v nastavení pak ještě pojistil výhru střídající Sánchez.

Juventus, který už má jisté nejhůře čtvrté místo a účast v Lize mistrů, šel do vedení zásluhou desátého gólu Dybaly v tomto ligovém ročníku. Vyrovnání zařídili v 87. minutě střídající Gudmundsson a v páté minutě nastavení rozhodl Criscito z penalty za faul na Yeboaha.

Janov je dál v sestupovém pásmu, ale ztrácí už jen bod na sedmnáctou Salernitanu, která hraje až v neděli.

Fotbalisté Benátek s obráncem Alešem Matějů v sestavě zvítězili v utkání plném zvratů 4:3 nad Boloňou a udrželi naději na záchranu v italské lize. Bergamo vyhrálo na hřišti Spezie 3:1 a připsalo si důležité vítězství v boji o postup do evropských pohárů.

Benátky prohrály posledních deset ligových duelů, tentokrát ale vedly už v 19. minutě o dvě branky. Boloňa v jubilejním 150. utkání trenéra Siniši Mihajloviče třemi trefami skóre otočila, poslední slovo ale měl domácí nováček Serie A. V 78. minutě nejprve Aramu z penalty znovu srovnal a další obrat završil v nastavení střídající Johnsen.

Benátky tak stále živí šanci na záchranu, a to i díky dalšímu dramatickému duelu Salernitana - Cagliari. Domácí vedli po Verdiho penaltě, v deváté minutě nastavení ale srovnal hlavou po rohu Altare.

Salernitana tak zůstává sedmnáctá o bod před Cagliari. Benátky ztrácí na Salernitanu, která drží poslední nesestupovou pozici, pět bodů.

V zápase Spezia - Bergamo po nerozhodném prvním poločase rozhodl favorit až v závěrečné čtvrthodině. Vítěznou branku zaznamenal stoper Djimsiti, jenž se stal dvacátým skórujícím hráčem svého týmu v sezoně. Pouze Barcelona má v rámci elitních evropských lig více střelců (22). V závěru výsledek pojistil 13. trefou v ligovém ročníku Pašalič.

Fiorentinu poslal do vedení už v páté minutě z penalty Nicolas González. Druhou branku dal šest minut nato Giacomo Bonaventura a v 25. minutě přidal další zásah, který ale kvůli ofsajdu neplatil. Fiorentina se dočkala prvního vítězství po čtyřech soutěžních porážkách za sebou. V tabulce Serie A si dvě kola před koncem polepšila na sedmé místo, které zaručuje účast v předkole Konferenční ligy.

Cremonese se vrací po 26 letech, doprovodí Lecce

Fotbalisté Lecce vyhráli druhou italskou ligu a po dvou letech se vracejí do nejvyšší soutěže. Mezi elitu je doprovodí Cremonese, které čekalo na návrat 26 let.

Lecce si zajistilo prvenství v Serii B páteční výhrou 1:0 nad Pordenone. V čele tabulky má dvoubodový náskok před Cremonese, které završilo soutěž vítězstvím 2:1 na hřišti Coma.

Monza, která patří někdejšímu italskému premiérovi a bývalému majiteli AC Milán Silviu Berlusconimu, skončila čtvrtá a bude bojovat o postup v dodatečném play-off.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:

Inter - Empoli 4:2 (45. a 64. Martínez, 40. vlastní Romagnoli, 90.+4 Sánchez - 5. Pinamonti, 28. Asllani), FC Janov - Juventus 2:1 (87. Gudmundsson, 90.+5 Criscito - 48. Dybala), FC Turín - Neapol 0:1 (73. Ruiz), Sassuolo - Udine 1:1 (6. Scamacca - 77. Nuytinck), Lazio Řím - Sampdoria Janov 2:0 (41. Patric, 59. Alberto), Spezia - Bergamo 1:3 (30. Verde - 16. Muriel, 73. Djimsiti, 87. Pašalič), Benátky - Boloňa 4:3 (4. Henry, 19. Kiyine, 78. Aramu z pen., 90.+2 Johnsen - 45.+1 Orsolini, 55. Arnautovic, 68. Schouten), Salernitana - Cagliari 1:1 (66. Verdi z pen. - 90.+9 Altare), Hellas Verona - AC Milán 1:3 (38. Faraoni - 45.+3 a 50. Tonali, 87. Florenzi), Fiorentina - AS Řím 2:0 (5. González z pen., 11. Bonaventura).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články