Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

AC Milán zlomil po půli plzeňský odpor a vyhrál 2:0

Milán (Itálie) - Fotbalisté Plzně si ze zápasu druhého kola základní skupiny Ligy mistrů na hřišti AC Milán odvezli porážku 0:2. Západočechům k bodovému zisku nestačil ani odvážný výkon v prvním poločase, kdy Bakoš a Horváth nevyužili dvě velké šance. Po přestávce o výhře vysoce favorizovaného AC rozhodli Ibrahimovic, který proměnil penaltu, a Cassano. V polovině října se Plzeň představí v Barceloně, která zvítězila v Borisově a společně s Milánem vede s čtyřmi body skupinu H. Plzeň má stejně jako Borisov na kontě jeden bod, v LM až při svém osmém letošním utkání našla přemožitele.

Utkání AC Milán - Viktoria Plzeň
zdroj: AP

Snahu Západočechů o odvážný a ofenzivní fotbal už v druhé minutě dokumentoval hlavičkující útočník Bakoš, který už málem slavil svůj osmý letošní zásah v pohárech, ovšem možná životní okamžik slovenského forvarda překazil skvělým zákrokem brankář Abbiati.

Plzeňský kouč Pavel Vrba pro ČT:

"Jsem smutný, protože jsme mohli uhrát lepší výsledek. Na druhou stranu mě těší, že jsme si vytvořili šance. Vzhledem k tomu, s kým jsme hráli, jsme odehráli dobré utkání. Hráči odvedli maximum a já jim za to poděkoval."

Zahanbit se na druhé straně nedal ani plzeňský gólman Čech. V páté minutě nohama vyrazil Cassanovu ránu a odpíchl se k povedenému výkonu. V první půli z něj byl nešťastný hlavně hvězdný útočník Ibrahimovic: jeho návrat po zranění "tifosi" před utkáním bouřlivě slavili, ale švédský forvard jen kroutil hlavou nad tím, když mu Čech ještě před pauzou zneškodnil dvě velké možnosti. A podruhé v zápase Čecha v přímém souboji nepřekonal ani Cassano.



Plzeň občas zůstávala v obranném krytu na vlastní polovině, ovšem nezalekla se ani nabídnutých útočných výzev. V prvním poločase hosté dokonce měli víc střel na branku než věhlasný soupeř. Západočeši, kteří se na San Siru představili po Spartě a Liberci jako třetí český klub, litovali hlavně toho, když pokus kapitána Horvátha šest minut před pauzou skončil metr vedle pravé tyče. Horváth nebyl daleko od toho, aby se stal druhým českým střelcem v historii na milánském kolosálním stadionu po exsparťanu Junovi.

Zlatan Ibrahimovič
zdroj: AP

Milán nehodlal dopustit, aby po domácích nezdarech v minulé sezoně v Lize mistrů s Ajaxem a Tottenhamem prohrál potřetí za sebou, což se mu ještě nikdy předtím nestalo. Milánského giganta z nejistoty vyvedl až začátek druhé půle. Plzeňští v 52. minutě cítili hodně křivdy poté, co se míč v pokutovém území otřel o ruku stopera Čišovského a sudí Meyer se po chvilkovém váhání a radě brankového sudího odhodlal k nařízení penalty.

Při její exekuci nezaváhal Ibrahimovic a emotivní oslavou dal najevo, jak jej těší, že na Čecha konečně vyzrál. Plzeň znovu kontrovala Horváthovou střelou, ale v 66. minutě ukázal znovu svoji výjimečnost Ibrahimovic. Skvěle si zpracoval vysoký pas a kolmicí vysunul na zteč útočného parťáka Cassana, který si zblízka poradil i s úspěšným zakončením.

V tu chvíli bylo jasné, že český tým ani na pátý pokus na San Siru nedokáže bodovat. AC s náskokem v kapse už měl na hřišti viditelný nadhled a mohl už pomalu myslet na víkendový šlágr italské ligy s Juventusem Turín. Závěrečnou možnou dramatickou zápletku odmítl pět minut před koncem střídající plzeňský útočník Ďuriš, který zblízka pálil nad. Hosté tak odjeli ze San Sira s prázdnou, i tak jim čtyři tisícovky jejich příznivců v hledišti při odchodu z trávníku tleskaly.

AC Milán - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0) Branky: 53. Ibrahimovic z pen., 66. Cassano. Rozhodčí: Meyer - Henschel, Bronhorst (všichni Něm.). ŽK: Petržela, Čišovský, Horváth, Čech. Diváci: 66.859.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články