Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

AC Milán zaváhal a už vede Inter. Neapol porazila Juventus a Barák zařídil výhru Verony

Lídr italské ligy AC Milán klopýtl. Prohrál na hřišti Spezie 0:2 a v čele tabulky ho vystřídal městský rival Inter, který porazil Lazio 3:1. Neapol v šlágru 22. kola porazila mistrovský Juventus Turín 1:0. Gólem z penalty rozhodl zápas kapitán domácího týmu Lorenzo Insigne. Neapol se dotáhla na páté místo hned za "Juve" a ztrácí na něj už jen dva body. Fotbalisté AS Řím zdolali na svém hřišti 3:0 Udine, dva góly dal záložník Jordan Veretout, a dostali se na třetí místo před Juventus. Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě a pomohl Sampdorii Janov k vítězství 2:1 nad Fiorentinou. V pondělní dohrávce se ukázal Antonín Barák, který pátým gólem v sezoně zajistil Veroně výhru 2:1 v utkání s Parmou.

Antonín Barák
zdroj: ČTK/AP autor: Paola Garbuio

Dvěma góly pomohl Interu Milán zvítězit Romelu Lukaku. Ten se prosadil nejprve z penalty a krátce před pauzou prostřelil gólmana Pepeho Reinu z otočky podruhé. Belgický kanonýr se 16. gólem v sezoně dotáhl na nejlepšího střelce Serie A Cristiana Ronalda z Juventusu.

Brankář Interu Samir Handanovič překonal po Javieru Zanettim jako druhý cizinec hranici 500 zápasů v italské lize, čisté konto v jubilejním utkání mu ale pokazil šťastnou tečí v 62. minutě střídající Gonzalo Escalante. Vzápětí znovu uklidnil "Nerazzurri" po Lukakuově přihrávce Lautaro Martínez a Lazio přišlo o šestizápasovou vítěznou sérii.

Favorizovaný AC podal na hřišti nováčka ligy nevýrazný výkon a tým kolem Zlatana Ibrahimovice vůbec nevystřelil na bránu. Spezia rozhodla po přestávce, kdy se poprvé v Serii A trefili Giulio Maggiore a Simone Bastoni. Milánští budou vyhlížet nedělní utkání městského rivala Interu, který hraje s Laziem a v případě vítězství se posune do čela pořadí.

Sport
zdroj: ČT4

V Neapoli se jediná gólová situace odehrála po půlhodině hry. Veterán Juventusu Giorgio Chiellini ve snaze dostat se k míči trefil soupeře loktem do obličeje a po přezkoumání videorozhodčím se kopal pokutový kop. Insigne nezaváhal a jako první v Itálii narozený fotbalista dal za "Gli Azzurri" 100 branek.

V Římě otevřel skóre Veretout v páté minutě přesnou hlavičkou a druhý zásah přidal v 25. minutě z pokutového kopu. Francouzský záložník prožívá gólově nejvydařenější sezonu v kariéře, v 21 ligových zápasech se prosadil už devětkrát. V nastavení přidal pojistku AS střídající Pedro. Udine prohrálo po čtyřech utkáních a je na 13. místě.

Jakub Jankto v základní sestavě Sampdorie odehrál 65 minut. Sampdorii poslal do vedení v 31. minutě svým třetím gólem ze čtyř zápasů Keita Baldé, vzápětí ale vyrovnal Dušan Vlahovič. Rozhodnutí přinesla až trefa střídajícího Fabia Quagliarelly ze 71. minuty. Osmatřicetiletý útočník se 92. ligovým gólem za janovský celek dostal na druhé místo klubových tabulek. Sampdoria se výhrou bodově dotáhla na devátou Veronu, Fiorentina je šestnáctá.

Bergamo uspělo na hřišti osmnáctého týmu tabulky Cagliari, jediný gól vstřelil v 90. minutě Luis Muriel. Osmifinalisté Ligy mistrů vyhráli po dvou zápasech, přesto zůstávají na sedmém místě, mimo pohárové příčky.

Je nám líto, video expirovalo.
Barák zařídil výhru Verony nad Parmou povedenou hlavičkou

Záložník Verony Antonín Barák dal vítězný gól v zápase s Parmou 2:1. Šestadvacetiletý český reprezentant se prosadil v 62. minutě a připsal si pátou branku v tomto ročníku Serie A.

Hosty sice poslal v osmé minutě z penalty do vedení Juraj Kucka, ale chvíli nato bylo po vlastním gólu Alberta Grassiho srovnáno. Obrat domácího Hellasu dokonal po přestávce Barák a Verona díky němu vyhrála po dvou předchozích porážkách 0:2 s Udine a 1:3 s AS Řím.

V tabulce patří Veroně deváté místo se ztrátou sedmi bodů na pohárové pozice. Parma, která sice ukončila třízápasové čekání na vstřelený gól, prohrála počtvrté za sebou a je na předposledním 19. místě. Od příček zajišťujících záchranu ji dělí čtyři body.

Výsledky 22. kola italské fotbalové ligy

Boloňa - Benevento 1:1 (1. Sansone - 60. Viola), FC Turín - FC Janov 0:0, Neapol - Juventus Turín 1:0 (31. Insigne z pen.), Spezia - AC Milán 2:0 (56. Maggiore, 67. Bastoni), AS Řím - Udine 3:0 (5. a 25. z pen. Veretout, 90.+3 Pedro), Cagliari - Bergamo 0:1 (90. Muriel), Sampdoria Janov - Fiorentina 2:1 (31. Keita, 71. Quagliarella - 37. Vlahovič), Crotone - Sassuolo 1:2 (26. Ounas - 14. Berardi, 49. Caputo z pen.), Inter Milán - Lazio Řím 3:1 (22. z pen a 45. Lukaku, 64. Martínez - 61. Escalante), Hellas Verona - Parma 2:1 (13. vlastní Grassi, 62. Barák - 8. Kucka z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články