Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

AC Milán ukončilo sérii bez výhry, Juventus hubeně porazil Udine

Řím – Pětizápasové čekání na zisk tří bodů v lize ukončili fotbalisté AC Milán. Rossoneri zvítězili na hřišti poslední Catanie, za kterou nastoupil i Jaroslav Plašil. Milánští si zároveň připsali první výhru venku a v tabulce se posunuli na osmé místo. Díky gólu z poslední minuty AS Řím remizovalo na hřišti Bergama 1:1 a připsalo si čtvrtý nerozhodný výsledek za sebou. Nadále tak římský klub zůstává jediným neporaženým týmem. Lídr tabulky Juventus dokázal v nastaveném čase udolat Udine 1:0 a připsal si dvanáctou výhru v sezoně. Na druhé AS má náskok tří bodů.

Juventus Turín - Udine
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Filippo Alfero

AS Řím prohrávalo od 51. minuty, kdy se z přímého kopu trefil Davide Brivio. Čtvrt hodiny před koncem pak dostal míč do sítě hlavou hostující Michael Bradley, gól však kvůli ofsajdu nebyl uznán. Římané se však vyrovnání přece jen dočkali, když v 90. minutě střelou do protipohybu brankáře skóroval potřetí v sezoně Kevin Strootman. Bergamo se v závěrečné desetiminutovce muselo obejít bez trenéra Stefana Colantuona, který byl kvůli nevhodnému chování vykázán na tribunu.

Juventus přišel už ve třinácté minutě o Andreu Pirla, který si v souboji poranil koleno, a musel jej vystřídat Paul Pogba. O zisku tří bodů pro "Starou dámu" rozhodl přesnou hlavičkou Fernando Llorente.

Slavící hráči AC Milán
Slavící hráči AC Milán

AC si poradilo s Catanií

AC prohrávalo od 13. minuty, kdy z velkého vápna propálil gólmana Gabriela Lucas Castro, míči v cestě do branky pomohl ještě obránce Daniele Bonera. Hosté ale dokázali během dalších sedmi minut kontrovat zásluhou voleje Riccarda Montoliva.

Po změně stran nejprve nasměroval "Rossoneri" ke třem bodům svou čtvrtou brankou v sezoně nejlepší střelec AC Mario Balotelli. Dvě minuty nato domácí Panajotis Tachtsidis uviděl po faulu červenou kartu a Catania dohrávala v deseti. Konečnou podobu výsledku pak dal devět minut před koncem Brazilec Kaká.

Parma v minulém kole vyhrála na hřišti třetí Neapole 1:0 díky pozdní brance Antonia Cassana, dnešní duel se pro ni ale nevyvíjel dobře. V desáté minutě totiž inkasovala po vydařené střele Panajotise Koneho z voleje. Už za třináct minut ale vyrovnal se šesti brankami nejlepší střelec Parmy Cassano. Bývalý útočník Bari, AS Řím, Sampdorie Janov a milánských rivalů AC i Interu také skóroval díky ráně z voleje a připsal si jubilejní stý gól v italské lize.

Neapol konečně vyhrála, Fiorentina v divokém zápase porazila Veronu

Fotbalisté Neapole ukončili sérii tří porážek. Svěřenci Rafaela Beníteze vyhráli 4:2 na hřišti Lazia Řím a pojistili si třetí místo v tabulce. Dva góly Neapole, jež šla do zápasu po porážkách s Juventusem, Parmou a Dortmundem v Lize mistrů, vstřelil Gonzalo Higuaín. Jednou se trefil Makedonec Goran Panděv, jenž za Lazio pět let do roku 2009 hrál, pojistku přidal v nastavení José Callejón. Neapol má na třetím místě odstup tří bodů za druhým AS Řím a dalších tří za vedoucím Juventusem.

Souboj o pátou pozici vyhráli fotbalisté Fiorentiny, kteří v ještě divočejším duelu porazili Veronu 4:3. Bodově se dotáhli na čtvrtý Inter Milán a společně ztrácejí čtyři body na Neapol. Čtyři ze sedmi gólů padly na Stadio Franchi už v první čtvrthodině. Dvakrát se trefil domácí kapitán Borja Valero. Na straně nováčka skórovali Romulo, jenž je v Hellasu na hostování právě z Fiorentiny, a Juan Iturbe. Těsně před poločasem poslal domácí do vedení Juan Vargas a čtvrtý gól přidal v 54. minutě Giuseppe Rossi z penalty za ruku Boška Jankoviče, jenž byl navíc vyloučen. Hosté dokázali i v deseti skórovat díky Jorginhovi, ale na vyrovnání už nedosáhli.

14. kolo Serie A

Catania - AC Milán 1:3 (13. Castro - 20. Montolivo, 63. Balotelli, 81. Kaká), Parma - Boloňa 1:1 (23. Cassano - 10. Kone), FC Janov - FC Turín 1:1 (69. Biondini - 7. El Kaddúrí), Bergamo - AS Řím 1:1 (51. Brivio - 90. Strootman), Cagliari - Sassuolo 2:2 (72. Nene, 87. Sau - 14. Marzoratti, 19. Zaza), Chievo - Livorno 3:0 (36. Rigoni, 56. Théréau, 79. Paloschi), Inter Milán - Sampdoria Janov 1:1 (18. Guarín - 89. Renan), Juventus Turín - Udine 1:0 (90.+1 Llorente), Fiorentina - Hellas Verona 4:3 (5. a 14. Valero, 43. Vargas, 54. Rossi z pen. - 6. Romulo, 13. Iturbe, 72. Jorginho), Lazio Řím - Neapol 2:4 (26. vlastní Behrami, 88. B. Keita - 24. a 72. Higuaín, 50. Panděv, 90.+1 Callejón).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články