Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

AC Milán si upevnil třetí místo, Anderson rozhodl o čtvrtém vítězství Lazia v řadě

Magnet 20. kola Serie A vyzněl lépe pro AC Milán. Rossoneri na San Siru porazili AS Řím 3:1 a upevnili si třetí příčku v tabulce. Skvělou formu si hýčkají i fotbalisté Lazia. Biancocelesti totiž vyhráli počtvrté za sebou, tentokrát nad Lecce 1:0. Jediný gól zápasu dal v 58. minutě Brazilec Felipe Anderson. Doma uspělo také Cagliari, které zdolalo Boloňu 2:1. Čtvrtá Fiorentina remizovala 2:2 s Udine, jež bojuje o záchranu.

Emoce Oliviera Girouda z AC Milán po vstřeleném gólu v Serii A
zdroj: REUTERS

O úvodní branku se na San Siru postaral v 11. minutě domácí Adli. Třiadvacetiletý francouzský záložník se v červeno-černém dresu trefil poprvé od přestupu z Bordeaux v létě 2022. Na 2:0 zvýšil po přestávce jeho krajan Giroud. V 69. minutě sice z penalty snížil Paredes, ale Rossoneri znovu zvýšili šest minut před koncem, když skóroval Hernández.

Římané prohráli ve čtvrtém venkovním utkání v řadě. Už po středečním vyřazení z Italského poháru s Laziem (0:1) se v médiích začalo spekulovat o budoucnosti trenéra Josého Mourinha, který sledoval nedělní zápas kvůli disciplinárnímu trestu z tribuny.

Lazio prodloužilo úspěšnou sérii

Felipe Anderson se prosadil podruhé v sezoně. Po necelé hodině zakončil povedenou kombinační akci domácích nekompromisní ranou pod břevno.

Lazio oplatilo Lecce prohru 1:2 ze začátku sezony a v neúplné tabulce ztrácí bod na čtvrtou Fiorentinu. Svěřenci Maurizia Sarriho si připsali celkově pátou výhru v řadě.

Cagliari díky čtvrtému vítězství v soutěži opustilo sestupové příčky, na které má nyní jednobodový náskok. Boloňa nebodovala naplno potřetí za sebou a v tabulce je šestá.

Hosté šli sice ve 24. minutě po brance Orsoliniho do vedení, ale o sedm minut později srovnal Petagna a ve druhém poločase rozhodl vlastní brankou obránce Calafiori.

Fiorentina ztratila s Udine

Fiorentina v týdnu částečně odčinila týden starou porážku 0:1 v Sassuolu, když v Italském poháru vyřadila Boloňu, ligový reparát jí však podle představ nevyšel. Už od 10. minuty dotahovali domácí jednogólové manko po zásahu Lovriče.

Deset minut po přestávce sice vysrovnal Beltrán, ale v 73. minutě poslal Udine zpět do vedení Thauvin. Alespoň bod zachránil favoritům tři minuty před koncem střídající Nzola, který proměnil penaltu. Udine je v tabulce šestnácté a na sestupové pozice má náskok jednoho bodu.

Italská fotbalová liga – 20. kolo:

Lazio Řím – Lecce 1:0 (58. Felipe Anderson), Cagliari – Boloňa 2:1 (32. Petagna, 69. vlastní Calafiori – 24. Orsolini), Fiorentina – Udine 2:2 (56. Beltrán, 87. Nzola z pen. – 10. Lovrič, 73. Thauvin), AC Milán - AS Řím 3:1 (11. Adli, 56. Giroud, 84. Hernández - 69. Paredes z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články