Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

AC Milán si chuť nespravil a prohrál i v Serii A, Inter se posunul před Lazio

Po středeční porážce v semifinále Champions League s Interem padli fotbalisté AC Milán také v Serii A. Ve 35. kole senzačně na stadionu sestupem ohrožené Spezie 0:2 a na pátém místě si výrazně zkomplikovali boj o postup do příštího ročníku LM. Nedařilo se ani hráčům Neapole, kteří podlehli Monze 0:2. Ztráta s o záchranu bojujícím soupeřem potkala i Lazio, které pouze remizovalo 2:2 s Lecce. Zaváhání Římanů následně využil k posunu na třetí pozici Inter, jenž potvrdil skvělou formu a zvítězil nad Sassuolem 4:2.

Mike Maignan z AC Milán inkasuje gól ve Spezii
zdroj: AP autor: Tano Pecoraro

Sassuolo šlo proti Interu do vedení v 11. minutě, ale Berardiho branka neplatila pro ofsajd. Těsně před poločasem už regulérně otevřel skóre domácí Lukaku.

Krátce po změně stran zdvojnásobil vedení favorita nešťastnou tečí do vlastní sítě obránce hostí Tressoldi a hned vzápětí svým 20. gólem v sezoně zvýšil na 3:0 Martínez. Hosté ještě vývoj utkání zdramatizovali brankami Matheuse Henriqua a Frattesiho, ale Lukaku v závěru svou druhou trefou pátou ligovou výhru v řadě pojistil.

Inter má na čtvrté Lazio náskok jednoho bodu. Pátý AC Milán ztrácí na pozice zajišťující účast v Lize mistrů už čtyři body.

Svěřenci trenéra Stefana Pioliho v Serii A nebodovali po čtyřech vítězstvích. Triumf outsidera zajistili v závěrečné čtvrthodině Wisniewski a Esposito. Spezia bodovala po třech nezdarech a na prvním sestupovém místě se bodově dotáhla na Veronu, která bude hrát v neděli.

AC Milán se naopak nenaladil na odvetu semifinále LM, ve které bude v úterý dohánět dvougólové manko. 

Další skalp pro nováčka

Monza si vyšlápla na dalšího favorita, po výhrách nad Interem a Juventusem si nováček připsal skalp již jistého vítěze italské ligy. Tým ze severu Itálie se ujal vedení po čtvrthodině, kdy krásnou kombinaci ve velkém vápně zakončil do prázdné branky Dany Mota. Ve čtyřicáté minutě měl velkou šanci Anguissa, jeho střelu však zneškodnil Di Gregorio. Skóre uzavřel na začátku druhé půle Petagna, který se dostal k ve vápně k odraženému míči a s jistotou zakončil. Monza je na devátém místě.

Stejný bodový zisk má po dnešku i osmá Fiorentina, která si poradila s Udine díky skvělému úvodu. Po sedmi minutách se prosadil Castrovilli, o dvě minuty později dostal míč do sítě český reprezentant Barák, kvůli předcházejícímu ofsajdu byla ale branka odvolána. Výhru Fiorentiny potvrdil v poslední minutě zápasu Bonaventura. Po konci zápasu pak dostal společně s hostujícím Rodrigem Becaoem červenou kartu za nesportovní chování.

Juventus rozhodl až po změně stran

"Stará dáma" nezačala proti Cremoně ideálně. Ve 24. minutě se navíc zranil Pogba, který tak při svém prvním startu v základní sestavě od návratu do Juventusu utkání nedohrál. Juventus rozhodl zápas po změně stran, kdy se nejprve po protiútoku prosadil bývalý hráč Cremony Fagioli a vítězství potvrdil hlavou Bremer.

Laziu zachránil bod v závěru Milinkovič-Savič

Lazio přečkalo Strefezzovu neproměněnou penaltu a ve 34. minutě ho poslal do vedení kapitán Immobile. Ani 11. ligový gól zkušeného kanonýra ale Římanům k vítězství nepomohl. Ještě před přestávkou srovnal Oudin a stejný hráč v 51. minutě dokonal obrat. Ve čtvrté minutě nastavení vystřelil domácím alespoň bod Milinkovič-Savič.

"Biancocelesti" nevyhráli počtvrté z posledních pěti zápasů a znovu ztratili v boji o postup do Ligy mistrů. Šestnácté Lecce naopak udělalo další krok k záchraně.

Atalanta padla podruhé za sebou a v neúplné tabulce je o skóre sedmá mimo pohárové pozice. Salernitana naopak zvítězila poprvé po třech utkáních a na patnáctém místě má na sestupové příčky náskok 11 bodů.

Italská fotbalová liga – 35. kolo:

Lazio Řím – Lecce 2:2 (34. Immobile, 90.+4 Milinkovič-Savič - 45.+2 a 51. Oudin), Salernitana - Bergamo 1:0 (90.+3 Candreva), Spezia - AC Milán 2:0 (75. Wisniewski, 85. Esposito), Inter Milán - Sassuolo 4:2 (41. a 89. Lukaku, 55. vlastní Tressoldi, 58. Martínez - 63. Matheus Henrique, 77. Frattesi), Hellas Verona - FC Turín 0:1 (29. Vlašič), Fiorentina - Udine 2:0 (7. Castrovilli, 90. Bonaventura), Monza - Neapol 2:0 (18. Dany Mota, 53. Petagna).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články