Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

AC Milán přejel Sampdorii a míří do Evropské ligy, Neapol porazila Inter

Mistrovská Neapol na svém stadionu porazila ve 36. kole italské ligy finalistu Ligy mistrů Inter Milán 3:1. AC Milán zatočil se Sampdorií Janov 5:1. Milánský klub, který v týdnu prohrál derby o postup do finále Ligy mistrů s Interem, si v domácí soutěži upevnil pátou příčku. Ta mu zaručuje v příští sezoně start v Evropské lize. Cremona vybouchla s Boloňou 1:5 a po nedělní remíze Lecce se Spezií má jistotu sestupu, Bergamo přehrálo Hellas 3:1.

Hráči AC Milán slaví výhru
zdroj: Twitter @acmilan

Hattrickem se na vítězství AC Milán podílel francouzský útočník Giroud, jednu branku přidal i s třinácti zásahy nejlepší střelec týmu Leao. Rossoneri mají díky vítězství odstup tří bodů od Bergama, které si poradilo 3:1 s Veronou bojující o záchranu.

Cremona důležitý zápas s Boloňou vůbec nezvládla a první poločas po brankách Arnautovice, Fergusona a Posche prohrála 0:3. Po přestávce se prosadili ještě Sansone s Orsolinim, který byl poté v 73. minutě vyloučen.

Domácí početní výhodu využili jen jednou, na konečných 1:5 upravil Ciofani. 
Museli tak doufat v příznivý výsledek zápasu mezi Lecce a Spezií, který však nepřišel. Utkání skončilo bezbrankovou remízou, a tak se Cremona stala po Sampdorii Janov druhým jistým sestupujícím z italské ligy. Spezia má na posledním nesestupovém místě na Cremonu nedostižný náskok sedmi bodů.

Finalista Ligy mistrů Inter Milán prohrál na hřišti mistrovské Neapole 1:3 a v domácí soutěži poznal přemožitele po pěti vítězstvích. Hosté hráli přes poločas v oslabení a nenavázali na úterní postup přes městského rivala AC v "milionářské" soutěži. V tabulce klesli na čtvrté místo za Lazio Řím, které zvítězilo v Udine 1:0. 

Inter hrál v deseti od 41. minuty, poté co byl po druhé žluté kartě vyloučen Gagliardini. Čerství šampioni přesilovku po změně stran využili, ale na Anguissovu trefu odpověděl belgický kanonýr Lukaku. Klub zpod Vesuvu si pak pět minut před koncem vzal vedení zpět zásluhou krásné trefy Di Lorenza do pravého horního rohu a v nastavení pojistil výhru střídající Gaetano.

Inter, který se ve finále Ligy mistrů utká 10. června s Manchesterem City, v Serii A stále o jistotu účasti i v příštím ročníku elitní soutěže bojuje. Dvě kola před koncem sezony mají "Nerazzuri" už jen dvoubodový náskok na pátý AC Milán.

Lazio zvítězilo gólem Cira Immobileho z penalty, který si připsal 200. gól nebo asistenci v dresu Lazia Řím. V sezoně to byla jeho dvanáctá trefa.

O sestupu Cremony rozhodla bezbranková remíza Lecce a Spezie, která má na posledním nesestupovém místě na Cremonu nedostižný náskok sedmi bodů. Lecce i Spezia nadále zůstávají ohroženy sestupem. Mezi osmnáctou Veronou a šestnáctým Lecce je rozdíl tří bodů.

Italská fotbalová liga – 36. kolo:

Cremona – Boloňa 1:5 (90.+1 Ciofani - 14. Arnautovic, 27. Ferguson, 45.+1 Posch, 63. Orsolini, 80. Sansone), Bergamo – Hellas Verona 3:1 (22. Zappacosta, 54. Pašalič, 62. Höjlund - 11. Lazovič), AC Milán – Sampdoria Janov 5:1 (23., 29. z pen. a 68. Giroud, 9. Leao, 63. Díaz - 20. Quagliarella), Lecce - Spezia 0:0FC Turín - Fiorentina 1:1 (66. Sanabria - 48. Jovič), Neapol - Inter Milán 3:1 (67. Anguissa, 85. Di Lorenzo, 90.+5 Gaetano - 82. Lukaku), Udine - Lazio Řím 0:1 (60. Immobile z pen.).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články