Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

AC Milán povede trenér Allegri

Řím - Massimiliano Allegri se stal novým trenérem fotbalistů AC Milán. Smlouvu kouč podepsal na dvě sezony. Allegro naposledy vedl v italské sérii A Cagliari, kde byl vedení v dubnu z lavičky odvolán. Cagliari přitom předvádělo atraktivní fotbal, což vyneslo Allegrimu ocenění a nabídku z AC. Na lavičce milánského klubu nahradil neúspěšného Brazilce Leonarda, pod jehož vedením skončil tým v domácí soutěži třetí.

Nespokojený šéf klubu Massimo Cellino v polovině června pohrozil, že bude trvat na tom, aby Allegri navzdory odvolání dodržel na Sardinii smlouvu. Nakonec mu ale dal souhlas k odchodu do AC. Dokonce za trenéra ani nechtěl žádnou kompenzaci. "Milán byl ochoten zaplatit, ale žádné odstupné nechceme. Sentiment se nedá ocenit," uvedl.

Allegriho cesta k prestižnímu angažmá pak trvala ještě téměř dva týdny, protože podle italských médií jednal s Cagliari o vyplacení bonusu 100 tisíc eur za záchranu týmu v nejvyšší soutěži. Milánský celek, kde působí český fotbalista Marek Jankulovski, bude pro bývalého záložníka teprve druhou trenérskou štací v Serii A.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články