Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

AC Milán opět zaváhal, Juventus si v derby smlsnul na Turínu

Vítězství z turínského derby si připsal Juventus, který s městským rivalem neměl slitování a vyhrál 4:0. Vítezná série fotbalistů Neapole v italské Serii A pokračovala i na půdě nováčka Spalu. Sarriho svěřenci zvítězili gólem Faouziho Ghoulama z 83. minuty 3:2 a posunuli se do čela. Úlohu favorita splnil i AS Řím, který porazil 3:1 Udine, a Inter, který vydřel výhru 1:0 nad Janovem. Naopak nedařilo se AC Milán, který opět klopýtnul, když prohrál na půdě Sampdorie 0:2.

Slavící Paulo Dybala se spoluhráči
zdroj: Reuters autor: STRINGER

Útočník Juventusu Paulo Dybala potvrdil povedený start sezony i v derby s turínským FC, neboť v utkání otevřel i uzavřel skóre. V šesti zápasech argentinský mladík nastřílel už deset branek a suverénně vede tabulku střelců.

V prvním poločase se trefil také Pjanič, kterému se utkání povedlo, neboť kromě vlastního zásahu zaznamenal také dvě asistence. V druhé půli dal gól též Alex Sandro. Situaci domácím ulehčilo i Baselliho vyloučení z 24. minuty.

Juventus udržel čisté konto v sedmi z posledních osmi domácích duelů v Serii A. Stejně jako Neapol je zatím bodově stoprocentní. FC Turín poprvé v sezoně prohrál.

Neapol si v dramatickém duelu poradila se Spalem

Spal neprve zaskočil Neapol a ve 13. minutě se ujal vedení zásluhou přízemní střely ze střední vzdálenosti v podání Schiattarella. Hosté téměř okamžitě odpověděli, o minutu později totiž vyrovnal Insigne.

Dvacet minut před koncem dokonal obrat hlavou Callejón, ale ani poté se srdnatě bojující domácí nevzdali. Přímý kop vyšel Vivianimu a nováček sahal po bodu. Veškeré naděje ovšem rázně utnul v 83. minutě Ghoulam povedenou ranou k tyči. 

Stephan El Shaarawy slaví gól do sítě Udine
zdroj: imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

AC Milán opět zaváhal, Inter naopak vydřel výhru nad Janovem

Sampdoria po triumfu 2:0 nad AC Milán zůstává letos neporažená. Po bezbrankovém úvodním dějství rozhodla o výsledku branka Duvána Zapaty z 72. minuty. Kolumbijský útočník využil chyby svého bratrance v milánském dresu Cristiána Zapaty, jenž při snaze odhlavičkovat míč z pokutového území namazal janovskému střelci přímo před bezmocného Donnarummu. Vítězství domácích zpečetil v nastaveném čase střídající Álvarez, který se po pár vteřinách pobytu na hřišti prosadil křížnou střelou.

V souboji Interu s Janovem to přes množství šancí na obou stranách dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu. Největší šanci prvního poločasu měl na svědomí milánský Brožovič, jenž nastřelil tyč. Na druhé straně se zase několikrát vyznamenal brankář Handanovič.

Rozuzlení přišlo až v 88. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou D'Ambrosio. Hráči Interu v tomto ročníku skórovali už poosmé v poslední čtvrthodině. V nastaveném čase ještě hosté dostali dvě červené karty, výsledek se už ale nezměnil.

Hlavní postavou zápasu mezi Veronou a Laziem byl útočník římského celku Ciro Immobile. Italský střelec nejprve v 24. minutě otevřel skóre z pokutového kopu a těsně před pauzou přidal po slalomu mezi stopery druhou branku. Po změně stran navíc nezištnou přihrávkou našel Marušiče, jenž upravil na konečných 3:0.

Immobile dal v posledních pěti ligových duelech osm gólů a připsal si i tři asistence. I díky němu se Lazio drží na pohárových příčkách, Verona je naopak předposlední.

Džeko s El Shaarawym řádili na Stadio Olimpico

Devátá soutěžní výhra AS Řím nad Udine v řadě se začala rodit už ve 12. minutě, kdy otevřel skóre Džeko. Bosenský kanonýr následně asistoval u gólu El Shaarawyho a těsně před odchodem do kabin přidal italský reprezentant po zaváhání obránce Larsena třetí branku.

Čtvrt hodiny před koncem měli hosté velkou šanci, ale Nuytinck trefil jen břevno. V závěru mohl čtvrtý gól domácích přidat Perotti, který byl faulován ve vápně a sám se postavil k penaltě. Nasměroval ji ovšem do tyče, což vzápětí potrestal čestným gólem Larsen. Tým z hlavního města poskočil na 4. místo, soupeři patří 16. pozice.

Výsledky 6. kola Serie A

AS Řím - Udine 3:1 (30. a 45. El Shaarawy, 12. Džeko - 90. Larsen), Spal - Neapol 2:3 (13. Schiattarella, 78. Viviani - 14. Insigne, 72. Callejón, 83. Ghoulam), Juventus Turín - FC Turín 4:0 (16. a 90.+1 Dybala, 40. Pjanič, 57. Alex Sandro), Sampdoria Janov - AC Milán 2:0 (72. D. Zapata, 90.+1 Álvarez), Cagliari - Chievo 0:2 (53. Inglese, 90.+3 Stepinski), Crotone - Benevento 2:0 (43. Mandragora, 58. Rohden), Hellas Verona - Lazio Řím 0:3 (24. z pen. a 41. Immobile, 60. Marušič), Inter Milán - FC Janov 1:0 (88. D'Ambrosio), Sassuolo - Boloňa 0:1 (89. Okwonkwo), Fiorentina - Atalanta 1:1 (12. Chiesa - 90.+4 Freuler). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články