Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

AC Milán nebo AS Řím? Kdepak. Schick zůstane v Janově

Janov – Kolem Patrika Schicka kroužili těsně před koncem zimního přestupového období velikáni. Je libo AC Milán, Inter nebo snad Fiorentinu či AS Řím? Schickův klub Sampdoria Janov odolal všem nabídkám, přestože částky se pohybovaly v přepočtu nad hranicí 405 milionů korun.

Patrick Schick
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

O nejlepšího střelce kvalifikace ME do 21 let, za kterého Sparta získala čtvrtinovou sumu, se kromě čtyř italských klubů zajímal i jeden francouzský. Částka 15 milionů eur se však vedení janovského celku zdá nízká. „V tuto chvíli by mu změna mohla uškodit,“ vysvětlil v rozhovoru pro iSport.cz hráčův agent Pavel Paska.

Schickovi to v Itálii klape. V této sezoně vstřelil pět ligových branek, z toho čtyřikrát nastupoval do zápasu jako střídající hráč. Naposledy se podepsal pod velkolepý obrat Sampdorie proti římskému AS.

"Vzpomněl jsem si na Ibrahimoviče. Schick je hráč silný fyzicky, ale také s kvalitní kopací technikou, takže může hrát na pozici tvořivého záložníka. Ví, jak dávat góly, ale také jak přihrávat spoluhráčům. A pak je to profesionál. Je to skvělý kluk, už umí plynně italsky, anglicky i francouzsky. Budoucnost patří jemu," řekl o Schickovi nestor italských hráčských agentů Dario Canovi, který ho měl v hledáčku už delší dobu.

Janov vyčkává, zjevně se nechce s prodejem unáhlit. "Je to klub, který hráče vychovává. Pomáhá jim zlepšovat se. Fotbalistu perfektně připraví po fyzické i taktické stránce. A pak ho výhodně prodá. To je pro dvacetiletého kluka naprosto ideální," uvedl v rozhovoru pro iSport Paska.

Schick, když už dostane šanci v zápase, prokazuje velký čich na góly. V Serii A je v poměru odehraných minut a vstřelených gólů na špici. Na pět tref potřeboval jen 596 minut. Jaro prožije v Janově a v červnu ho čeká Euro jednadvacítek, kde se může ještě zřetelněji ukázat jeho velký potenciál.

Zdroj
Corriere dello Sport, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články