Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Absence Ronalda v základu proti Španělsku? Taktické rozhodnutí, vysvětlil Santos

Portugalci remizovali v úvodním kole "české" skupiny A2 Ligy národů 1:1 ve Španělsku a trenér Fernando Santos překvapil výběrem základní sestavy. V zahajovací jedenáctce totiž chyběl Cristiano Ronaldo, se 115 góly historicky nejlepší reprezentační střelec. Podle kouče mistrů Evropy z roku 2016 to nicméně bylo pouze z taktických důvodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko – Portugalsko

"Cristiano Ronaldo? Jindy se mě lidé pro změnu ptají, proč hraje od začátku. To je otázka za milion dolarů," uvedl Santos. "Usoudili jsme, že v tomhle zápase bude lepší nasadit jiné hráče," dodal sedmašedesátiletý kouč.

Portugalci v Seville dlouho prohrávali, v 25. minutě se trefil útočník Álvaro Morata. V 62. minutě přišel na hřiště z lavičky Ronaldo a o dvacet minut později srovnal premiérovou brankou v národním týmu záložník Ricardo Horta.

"Bylo to taktické rozhodnutí. Doufali jsme, že by Cristiano mohl po poločase přijít do hry a rozhodnout zápas," prohlásil Santos. "Rozhodně to nemělo nic společného s Cristianovou formou, o tom se vůbec nebavíme," dodal na adresu pětinásobného držitele Zlatého míče.

Portugalsko v dalším utkání Ligy národů přivítá v neděli doma Švýcarsko. Ve čtvrtek zavítá rovněž do Lisabonu česká reprezentace. Přímý přenos odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články