Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Znojmo vede 2. ligu, Žižkov znovu nevyhrál

Praha - Znojmo v zápase kola porazilo do té doby vedoucí Bohemians 1905 a posunulo se v tabulce na první místo. První a vítězný gól vstřelil bývalý reprezentant Marek Heinz, druhou trefu přidal Nepožitek. Viktoria Žižkov se na jaře zatím hodně trápí a postup do první ligy se jí tak vzdaluje. Jak moc, to napoví odpolední zápas Znojma proti Bohemians, jisté však je, že ze tří dosavadních zápasů zatím Žižkov vydoloval jediný bod a nevstřelil ani gól. S Pardubicemi Viktoriáni prohráli 0:2.

Utkání Znojmo - Bohemians
zdroj: ČT4

Jako první se v zápase Znojma s Bohemians do šance dostal hostující Bartek, který prošel do vápna, ale vystřelil vedle. A tak skóre otevřelo Znojmo - v 27. minutě měl bývalý reprezentant Heinz po Helískově centru a Nepožitkově hlavičce dost prostoru na dorážku a z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Sňozíka.

O deset minut později musel Sňozík po rohovém kopu domácích s tržnou ranou střídat. Po změně stran hrálo Znojmo ze zabezpečené obrany, spoléhalo na protiútoky a jeden mu vyšel. Po Helískově pasu běžel Nepožitek sám na náhradního gólmana Pražanů Havránka, udělal mu kličku a do prázdné branky zvýšil na konečných 2:0.

Znojmo - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)

Branky: 27. Heinz, 58. Nepožitek. Rozhodčí: Mikel - Kotík, Gallo. ŽK: Jonov - Rada. Diváci: 1 335.

Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Hnaníček, Mudra - Helísek (89. Lukáš), Lacko (78. Cihlář), Buchta, Nepožitek, Okleštěk - Heinz (85. Ševčík). Trenér: Kalvoda.
Bohemians 1905: Sňozík (36. Havránek) - Růžička, Cseh, Šmíd, Kalina - Moravec (73. Štochl), Jindřišek, Rada, Nerad (46. Šiml), Bartek - Jirouš. Trenér: Weber.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze zápasu Znojmo - Bohemians 1905

Ani jeden tým přitom zdaleka nehrál nijak pohledný fotbal, zápas byl plný soubojů, nepřesných přihrávek a nepovedených zakončení. První část hry, která skončila bez gólů, příliš vzruchu nenabídla, a tomu odpovídalo i hrobové ticho po poločasovém hvizdu rozhodčího. Oběma týmům vázla kombinační souhra v záloze, a tak se uchylovaly spíš k dlouhým nákopům, s těmi si však solidně organizované obrany bez problémů pomohly.

Žižkov se v začátku druhé půle dostal do velmi mírného tlaku, i ten však stačil k několika proměnitelným šancím. Hlavičky i střely naprosto nebráněných útočníků však šly až nepředstavitelným způsobem mimo bránu, a na druhé straně útok Pardubic v posledních deseti minutách najednou nabyl do té doby neviděné efektivity. Na Rešetárův vynikající centr z levé strany si naběhl Petrus a skvěle zakončil a o pouhé čtyři minuty později se tentýž útočník po jednoduchém míči mezi dva stopery jednoduše prosadil znovu. Žižkov tak podruhé za sebou nebodoval a v příštím kole si bude muset šanci na postup uchovat na hřišti třetího HFK Olomouc.

Žižkov - Pardubice 0:2 (0:0)

Branky: 83. a 87. Petrus. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Ratajová. ŽK: Dubský (Pardubice). Diváci: 836.

Žižkov: Boháč - Šťastný, Kiidron, Besta, Čermák - Bartl (84. Dressler), Málek (81. Surynek), Kotyza, Karaďuz, Jawad - Kalod. Trenér: Nádvorník.
Pardubice: Frydrych - Pospíšil, Němeček, Tischler, Norek - Rezek (60. Rešetár), Jeřábek, Dubský (78. Vencl), Hundák (89. Kakrda) - Hodas, Petrus. Trenér: Svědík.

Ve 20. minutě Veverka těsně před brankářem Belaněm tečoval Volkův centr a vedení umocnil za necelou čtvrthodinu Valenta z penalty. Té předcházel zákrok Mujagiče na nabíhajícího Zemana, po němž byl mostecký záložník vyloučen. V oslabení se už tým nového trenéra Zbyňka Busty na obrat nezmohl. Po minulé výhře na Žižkově, kterou přerušil desetizápasovou sérii bez vítězství, Baník podesáté v sezoně prohrál a může o tomto víkendu klesnout na dno tabulky.

Ústí nad Labem - Most 2:0 (2:0)

Branky: 20. Veverka, 34. Valenta z pen. Rozhodčí: Adam - Vlasjuk, Zeman. ŽK: Zukič, Veverka - Němec, Vojta. ČK: 33. Mujagič (Most). Diváci: 2 006.

Ústí nad Labem: Novák - Zeman, Zukič, Valenta, Dvořák - Hovorka (65. Pavlíček), Peterka, Martykán, Volek - Veverka (86. Uka), Moulis (77. Hanich). Trenér: Bičovský.
Most: Belaň - Procházka, Novotný, Žižka, Řehák - Vojta, Lafrance, Pilař (68. Rosendo), Kotlan (46. Němec), Mujagič - Musil (60. Šraga). Trenér: Busta. 

Vlašim také ještě na jaře neztratila doma ani bod, tentokrát deklasovala 4:1 Karvinou a posunula se před svého soupeře i Bohemians Praha na desáté místo. Dvěma góly se na tom podílel kapitán Jiří Petrů, který nejprve snadno zakončil akci střelou do prázdné branky a ještě v prvním poločase zvýšil na 3:0 z penalty za faul. Domácí kapitán mohl ještě před přestávkou završit hattrick, ale brankář Paleček jeho hlavičku chytil. Skóre zápasu otevřel Vyhnal, ve druhém poločase snížil Mišinský, ale poslední slovo měli opět domácí. Sus ještě trefil pouze tyč, Wojnar pak ale stanovil konečné skóre.

Vlašim - Karviná 4:1 (3:0)

Branky: 29. a 38. z pen. Petrů, 5. Vyhnal, 79. Wojnar - 66. Mišinský. Rozhodčí: Hrubeš - Černý, Dobrovolný. ŽK: Hottek, Homola (oba Karviná). Diváci: 375.

Vlašim: Toma - Sus, Petrů, Krmpotič, Sudek - Matějka, Pokorný (88. Klán), Vebr, Kocourek (64. Průcha) - Wojnar - Vyhnal (38. Jícha). Trenér: Frýdek.
Karviná: Paleček - Hoffmann, Mikula, Homola, Knötig - Vaněk, Hottek - Fiala (46. Hoferica), Mišinský, Vaclík (67. Limanovský) - Legierski (46. Ciku). Trenér: Páník. 

Bohemians Praha uhráli už jedenáctou remízu v sezoně, na hřišti Táborska jim bod zachránil v nastavení Rakovan střelou zdálky. Domácí vedli od 78. minuty, kdy dal Táborsku po předchozích dvou porážkách bez vstřeleného gólu naději na první jarní výhru Kočí. Bohemians zahájili podzimní část sezony sedmi nerozhodnými výsledky za sebou včetně zápasu s Táborskem (0:0), na jaře neměl vítěze ani jejich druhý odehraný zápas.

Táborsko - Bohemians Praha 1:1 (0:0)

Branky: 78. Kočí - 90.+1 Rakovan. Rozhodčí: Nenadál - Hock, Arnošt. ŽK: Sladký, Presl, Krch - Bohata, Smola, Laštovka. Diváci: 376.

Táborsko: Fryšták - Mašek, Radoš, Mráz, Krch - Šimák (84. Mach), Kočí, Ciferský, Sladký - Džafič (90. Smetana), Presl (87. Kotrba). Trenér: Zákostelský.
Bohemians Praha: Štěpanovský - Laštovka, Penc, Bohata, Grznár - Pilík (83. Macháček), Demeter, Rakovan, Očovan (90.+3 Janda) - Smola, Kuzmanovič (69. Šenkeřík). Trenér: Pihávek.

Poslední místo v tabulce opustila Opava, která porazila Zlín 2:1 a navázala na předchozí vítězství v Pardubicích. Domácím vyšel úvod a rychle vedli 2:0. Již v první minutě odcentroval z pravé strany Mrázek a Zapletal hlavou otevřel skóre. Ve 20. minutě vypálil zpoza šestnáctky přesně k levé tyči Ficek. V závěru se prosadili i hosté, po chybě opavské obrany Železník přehodil Květona a snížil. V 84. minutě mohl zpečetit vítězství domácích střídající Prokeš, ale zblízka minul branku.

Opava - Zlín 2:1 (2:0)

Branky: 1. Zapletal, 20. Ficek - 77. Železník. Rozhodčí: Kalenda, Blažej, Machálek. ŽK: Květon, Štrbák, Ficek, Zapletal - Elšík. Diváci: 1 143.

Opava: Květon - Hrabina, Metelka, Štrbák, Potočný - Krčmařík (58. Partyš), Wirth, Zapletal, Ficek (82. Sedláček) - Lokša (74. Prokeš), Mrázek. Trenér: Vavruška.
Zlín: Kořínek - Pazdera, Kubica, Kroča, Červenka - Železník, Dobeš, Elšík (76. Ruskovský), Hruška (27. Poznar) - Malcharek, Polách (60. Matějov). Trenér: Kalivoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články