Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Znojmo si pojistilo první místo, Budějovice ukončily sérii bez vítězství

Znojmo - Na čele druhé ligy zůstane i po 15. kole Znojmo. Jihomoravský celek si v předehrávce poradil s Opavou 3:1 a v čele neúplné tabulky má už osmibodový náskok před druhou Karvinou. České Budějovice porazily nováčka Vyšehrad 2:0. Jihočeši ukončili sérii deseti utkání bez vítězství a naplno bodovali poprvé od srpna.

Znojmo nakročilo za jubilejní desátou výhrou v této ligové sezoně v závěru prvního poločasu. Ve 34. minutě otevřel tečí skóre Žondra a dvě minuty před pauzou zvýšil Šumbera. V 77. minutě Opava snížila, když se po přihrávce od Zbyňka Pospěcha prosadil Kuzmanovič, ale v 86. minutě uzavřel skóre obloučkem domácí Njire.

Fotbalisté Karviné prohráli gólem z nastaveného času 0:1 v Pardubicích. Východočeši i po sedmém domácím utkání sezony udrželi neporazitelnost před vlastními diváky. Po první půli bez větších šancí mohl v 55. minutě Karvinou poslat do vedení střídající Sivrič, který po chybě v domácí rozehrávce trefil břevno. Skóre se ale změnilo až ve druhé minutě nastavení. Kimův přímý kop gólman Pindroch jen vyrazil a Fousek vrátil míč do branky. Pardubice doma zvítězily potřetí za sebou.

Budějovice poslal do vedení ve 12. minutě Šimák. Zkušený záložník napřáhl z přímého kopu a povedenou střelou asi ze 30 metrů překonal brankáře Štěpanovského. Dominující Dynamo přidalo krátce před pauzou druhý gól díky Peškovi. Po změně stran už si České Budějovice premiérové domácí a celkově druhé vítězství v sezoně pohlídaly a v tabulce jsou deváté. Vyšehrad se propadl na předposlední čtrnáctou pozici.

Na rozdíl jednoho bodu se Pražanům v tabulce přiblížil poslední Varnsdorf, který na podmáčeném trávníku zdolal 2:0 desátý Třinec. Obě domácí branky zařídil záložník Martan. Také severočeské mužstvo oslavilo teprve druhou výhru v ročníku.

Čtvrtý Hradec Králové před svým publikem remizoval 0:0 s pátým Ústím nad Labem a nevyužil příležitost poskočit na druhou příčku. "Votroci" zahodili několik slušných šancí a nenavázali na úterní drtivou výhru 5:1 v odvetném osmifinále domácího poháru v Příbrami.

Výsledky 15. kola druhé ligy

1. SC Znojmo - SFC Opava 3:1 (2:0)

Branky: 34. Žondra, 43. Šumbera, 86. Njire - 77. Kuzmanovič. Rozhodčí: Berka - Kubr, Vitner. ŽK: Nepožitek, Šamánek - Kuzmanovič, Vašek, Jurečka, Zb. Pospěch, Grussmann. Diváci: 1912.

FK Pardubice - MFK Karviná 1:0 (0:0)

Branka: 90.+2 Fousek. Rozhodčí: Nenadál - Kříž, Černý. ŽK: Kim - Šisler, Dreksa. Diváci: 622.

FC Hradec Králové - FK Ústí nad Labem 0:0

Rozhodčí: Královec - Peřina, Pochylý. ŽK: Nosek - Králík, Šnirc. Diváci: 950.

FK Varnsdorf - Fotbal Třinec 2:0 (1:0)

Branky: 31. a 68. Martan. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Vlček. ŽK: Kvída - Velner. Diváci: 358.

Dynamo České Budějovice - Slavoj Vyšehrad 2:0 (2:0)

Branky: 12. Šimák, 38. Pešek. Rozhodčí: Váňa - Melichar, Kožár. ŽK: Šimák, Jurdík - Čeremisin, Jindráček, Blažek, Novotný. Diváci: 678.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články